"Vukovi" ugrizli šampiona - Edvards igrom karijere nadigrao Jokićev Denver

Minesota napravila brejk na startu druge runde plej-ofa Zapada u Denveru - 106:99

9250 pregleda 13 komentar(a)
Edvards je odigaro u stilu "Letećeg Majkla", Foto: REUTERS
Edvards je odigaro u stilu "Letećeg Majkla", Foto: REUTERS

Blistao je protiv zvijezda iz Finiksa, još je bio neumoljiviji protiv aktuelnih prvaka Denvera - Entoni Edvards je sa 43 poena vidio Minesotu do brejka na startu druge runde plej-ofa Zapada, sa rekordom poena u plej-ofu i to ni manje ni više nego protiv aktuelnog šampiona - 106:99.

Edvards je tokom sezone sa puno samopouzdanja isticao da će on biti zaštitno lice najjače košarkaške lige - NBA, dijeleći videa bespoštednih petosatnih treninga.

Sve to je demonstrirao protiv Nagetsa, do poluvremena je ubacio 25 poena.

U tom periodu Džamal Mari nije pogodio koš, bio je i upitan njegov nastup zbog problema sa koljenom, ali prednost "vukova" je duža klupa.

"Mi nismo Edvards, Rudi Gober i ja, naša ekipa je 15 talentovanih košarkaša koji bi bili nosioci igre u drugim ekipama", kazao je Karl Entoni Tauns, koji je u pobjedi postigao 20 poena.

I zaista, kada je Nikola Jokić podigao nivo igre i počeo da "juri" "vukove", razgoropadio se Naz Rid i u posljednjoj četvrtini postigao 14 od svojih 16 poena.

Jokić je utakmicu završio sa 32 poena, osam skokova i devet asistencija.

"Nevjerovatno, tako je sjajan osjećaj uspjeti da pobijedite protiv najboljeg igrača na svijetu i najbolju ekipu na sviejtu", blsitao je Edvards.

A u prošloj rundi u eliminaciji Finiksa sa 4:1, on je u četiri utakmice imao iznad 37 poena, što je prije njega u istoriji lige uspjelo samo Majklu Džordanu.

Denver će biti domaćin i druge utakmice 7. maja od četiri sata.

Bonus video: