"Veliko hvala Zagrebu, vidimo se u Podgorici"

Završeno Evropsko prvenstvo u džudou, naredno sljedeće godine u Podgorici

7921 pregleda 2 komentar(a)
Laslo Tot predaje zastavu Jovici Rečeviću, Foto: EJU
Laslo Tot predaje zastavu Jovici Rečeviću, Foto: EJU

Evropsko prvenstvo u džudou završeno je danas u Zagrebu, a naredno će se održati za godinu u Podgorici.

Predsjednik Evropske džudo federacije (EJU), Laslo Tot, danas je uručio zastavu Evropskog prvenstva predsjedniku Džudo Saveza Crne Gore (DžSCG), Jovici Rečeviću.

"Veliko hvala Zagrebu, vidimo se u Podgorici sljedećeg aprila. Evropsko prvenstvo 2024. je istorija, živjelo Evropsko prvenstvo 2025. u SC 'Morača'", rekao je Tot.

Predsjednik DžSCG Jovica Rečević je istakao da je veoma ponosan što će Crna Gora sledeće godine biti domaćin ovog velikog takmičenja po prvi put u istoriji.

"Crna Gora se, ove godine, predstavila sa dva evropska kupa - juniorski koji je održan 9. i 10. marta i seniorski koji će se održati 21. i 22. septembra, tako da Crna Gora spremno dočekuje i najveće kontinentalno takmičenje u 2025. godini - Evropsko seniorsko prvenstvo. Da ništa ne prepuštamo slučaju govori i činjenica da je organizaciji Evropskog prvenstva u Zagrebu bio uključen i naš organizacioni tim, koji je sa iskusnim hrvatskim kolegama učestvovao u organizaciji EP Zagreb 2024", rekao je Rečević u intervjuu za EJU.

Evropsko seniorsko prvenstvo je završeno danas ekipnim takmičenjem miks timova a prvo mjesto osvojila je Francuska, koja je u finalu savladala tim Gruziju, dok su treća mjesta pripala reprezentacijama Njemačke i Srbije.

Rečević je uručio medalje miks timu Srbije.

Evropskom prvenstvu u Zagrebu, prisustvovao je i Direktor direktorata za sport pri Ministarstvu sporta i mladih, Zoran Jojić.

Bonus video: