Srbija: U četvrtak više od 700 škola potpuno obustavilo rad

Protest je organizovala Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije povodom prošlonedjeljnog napada na nastavnika u Bačkoj Palanci

5698 pregleda 0 komentar(a)
Predsjednik Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije Dobrivoje Marjanović, Foto: Screenshot/Youtube
Predsjednik Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije Dobrivoje Marjanović, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije Dobrivoje Marjanović kazao je na protestu nastavnika ispred Vlade Srbije u Beogradu da je više od 700 škola širom zemlje danas obustavilo rad.

On je rekao da prosvjetni radnici zahtijevaju hitnu izmjenu Krivičnog zakona da bi se napad na zaposlene u prosvjeti tretirao kao krivično djelo.

"Zahtjev smo već predali Pisarnici Vlade. Mi nećemo odustati. Manje bitne zakone su donosili po hitnom postupku. Ne treba nam Evropa da ovo riješimo", izjavio je Marjanović i najavio je da će nastavnici danas imati sastanak s predstavnicima Vlade.

Poručio da će "Srbija ostati bez budućnosti ako se nastavi rušenje prosvjete".

Protest je organizovala Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije povodom prošlonedjeljnog napada na nastavnika u Bačkoj Palanci.

Prosvjetni sindikat Forum beogradskih gimnazija je u srijedu osudio i incident u kojem je dan ranije teško povrijeđen nastavnik Treće beogradske gimnazije koji je pokušao da razdvoji đake koji su se potukli tokom sportskog takmičenja.

Bonus video: