Katar Ervejz u pregovorima sa bankama za kredit vrijedan nekoliko milijardi dolara

Aviokompanija je prošlog mjeseca potpisala 850 miliona dolara vrijedno finansiranje koje je obezbijedio Standard Čarterd za sedam Boing 787-9 aviona
989 pregleda 0 komentar(a)
Qatar Airways, Foto: Shutterstock
Qatar Airways, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.05.2020. 14:26h

Katar Ervejz u pregovorima je sa bankama u vezi kredita u vrijednosti nekoliko milijardi dolara, izjavila su tri nezavisna izvora upoznata sa tim slučajem, dok se državna aviokompanija sprema da počne obnovu svoje mreže letova koju je uništila pandemija koronavirusa, prenosi Rojters.

Razgovori sa bankama odvijaju se na bilaterarnom nivou, navode izvori, dok jedna od njih predlaže da kompanija razmotri da obezbijedi garanciju Ministarstva finansija za prikupljanje sredstava.

Iz Katar Ervejza odbili su da komentarišu ove navode i u srijedu objavili da će ponovo otvoriti rute koje su bili prisiljeni da zatvore tokom izbijanja koronavirusa, koji je praktično zaustavio međunarodna putovanja.

Katar Ervejz je, kao i ostale aviokompanije, najavio da će na kraju morati da traži državnu pomoć. Od tada privremeno smanjuju plate i najavili su zaposlenima da se pripreme na smanjenje broja radnih mjesta.

Aviokompanija je prošlog mjeseca potpisala 850 miliona dolara vrijedno finansiranje koje je obezbijedio Standard Čarterd za sedam Boing 787-9 aviona.

Zalivski rivali Emirati, u Sjedinjenim Arapskim Emiratima takođe su od nedavno u razgovorima o finansiranju sa zajmodavcima.

Bonus video: