Australija: Žena optužena da je otrovala rođake pečurkama negirala krivicu

Ona je takođe optužena da je pokušala da ubije supruga Sajmona, koji je bio pozvan, ali nije prisustvovao smrtonosnom ručku

6703 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Erin Paterson, žena optužena da je usmrtila ili pokušala da usmrti njene rođake servirajući im jelo koje je sadržalo smrtonosne pečurke, izjasnila se na sudu da nije kriva, prenosi "Guardian".

Ona je optužena za tri ubistva i pet pokušaja ubistva u novembru nakon navodno fatalnog ručka u njenoj kući u australijskog državi Viktorija, poslije kojeg su preminuli Don i Gejl Paterson - roditelji njenog otuđenog supruga Sajmona Patersona, kao i njena tetka Heder Vilkinson. Ona je takođe optužena da je pokušala da ubije Sajmona - koji je bio pozvan, ali nije prisustvovao smrtonosnom ručku - tri puta u periodu od 2021. do 2022. Suprug Heder, Ijan Vilkinson je završio u bolnici iz koje je pušten u septembru, nakon više sedmica intenzivne njege.

Sud je odlučio da ubrza ovaj slučaj, što znači da su preskočene neke faze, kao što je ona poznata pod imenom sekcija 198, gdje bi se dokazi protiv optužene testirali prvi put. Na sve tačke Paterson je odgovorila da nije kriva.

Dan nakon fatalnog ručka koji se desio 29. jula prošle godine, svi gosti su završili u bolnici, osim Erin, koja će kasnije tvrditi da je imala slične simptome. Gejl i Heder su preminuli 4. avgusta, a dan kasnije Don. Erin je 7. avgusta razgovarala sa medijima ispred svoje kuće i optužila ih da je predstavljaju kao "zlu vješticu".

Nakon što je 5. avgusta policija pretresla njen dom i ispitala je, a Erin se branila ćutanjem, 11. avgusta je dostavila pisanu izjavu policiji u kojoj navodi da nema nikakav razlog zbog čega bi povrijedila ljude koje volim. Ijan Vilkinson je otpušten iz bolnice 23. septembra,a Erin je uhapšena 2. novembra.

Bonus video: