Odloženo suđenje Peruničiću

Peruničićev advokat Zdravko Begović, nagovijestio je mogućnost da se njegovom klijentu i u ovom postupku sudi bez prisustva javnosti, kojoj i dalje ostalo nepoznato zbog čega je bivši šef tajne policije ali i po čijem naređenju od kraja 2017. godine prisluškivao Katnića

2511 pregleda 1 komentar(a)
Begović, Foto: Boris Pejović
Begović, Foto: Boris Pejović

Iako je bilo planirano pred podgoričkim Višim sudom nije počeo pretres bivšem direktoru Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanu Peruničiću koji se tereti za nezakonito prisluškivanje glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Razlog odgađanja suđenja je službena odsutnost sudije specijalnog odjeljenja Dragoja Jovića.

Peruničićev advokat Zdravko Begović, nagovijestio je mogućnost da se njegovom klijentu i u ovom postupku sudi bez prisustva javnosti, kojoj i dalje ostalo nepoznato zbog čega je bivši šef tajne policije ali i po čijem naređenju od kraja 2017. godine prisluškivao Katnića.

"Moram prije svega da se konsultujem sa svojim vlastodavcem, ali smatram da su ispunjeni i u ovom slučaju objektivni uslovi da se nešto takvo traži i smatram da će sud prihvatiti takav naš predlog", rekao je Televiziji Vijesti Begović.

Takav prijedlog prihvaćen je u postupku koji se zbog nezakonitog snimanja i praćenja više osoba većinom političara i novinara, već u Višem sudu vodi protiv Peruničića i bivšeg agenta tajne pratnje Srđe Pavićevića.

SDT je, podsjetimo, nedavno zbog nezakonitog prisluškivanja formiralo i treći predmet protiv Peruničića.

Riječ je o slučaju koji su početkom novembra 2021. godine objelodanili funkcioneri DF kada su tvrdili da je blizu 300 njihovih funkcionera i aktivista prisluškivano tokom dvodnevnog seminara u hotelu "Palas" u Petrovcu održanog u julu 2020. godine. Peruničić je zbog toga nedavno saslušan u svojstvu osumnjičenog, ali njegov advokat o tom slučaju ne želi da govori.

"Iskren da budem radi se o predmetu koji je označen kao službena tajna i nijesam ovlašćen da dajem bilo kakve informacije u tom dijelu", rekao je Begović

Peruničić je zbog prisluškivanja tužioca Katnića, uhapšen 21. oktobra prošle godine, ali je nakon saslušanja pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Bonus video: