Prve crnogorske bajkerke: Istinska sreća je osjećaj slobode i vjetar u kosi

Klub broji osam članica, a svako njihovo okupljanje je prava avantura

8538 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Na točkovima hrabre i odvažne, no i kad skinu kacige - one su uspješne žene. Inženjerke, ekonomistkinje, medicinske sestre, srednjoškolke.. To su samo neke od bajkerki-članica prvog crnogorskog ženskog moto kluba.

"Prvi ženski moto klub u Crnoj Gori 'Ladies' osnovan je 26. septembra 2023. godine i osnovane smo sa ciljem da se skupi što više djevojaka koje vole I voze motore, mi ih jako puno volimo..", kazala je jedna od osnivačica kluba Jovana Ćupić.

Klub nekoliko mjeseci kasnije broji osam članica, a svako njihovo okupljanje je prava avantura. Zbog obaveza, najčešće voze vikendom.

A na točkovima crnogorske dame vikendom obilaze sjever i jug Crne Gore, a kada su slobodne voze i van granica naše zemlje.

Među njima su i srednjoškolke Tamara i Lorena koje su nedavno kupile svoje prve motore. Njima nerijetko idu i u školu.

Iako su mlade, podrška porodice je neupitna, a kažu da su motivisale i roditelje da se oprobaju u vožnji. Na putu je potreban stalni oprez, jer ih vozači često ugrožavaju, pa zato onima koji odluče da se oprobaju u ovom sportu savjetuju.

Kilometraža raste dok crnogorske bajkerke boje svijet u rozu boju, poručujući da je za njih istinska sreća osjećaj slobode i vjetar u kosi.

Bonus video: