Boje jutra: Hoće li novi zakon riješiti probleme u državnim šumama?

Koliko zaposlenih biti u novom preduzeću? Na koji način će se finansirati? Šta će sve raditi?

11078 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Novim Zakonom o šumama se predviđa ukidanje koncesija i osnivanje državnog preduzeća. Kako će to funkcionisati? Koliko zaposlenih biti u tom novom preduzeću? Na koji način će se finansirati? Šta će sve raditi? Kakva će biti uloga Uprave za šume kada se osnuje preduzeće? Da li je to dobro rješenje za nagomilane probleme u ovom sektoru? Šta se dešava nakon smjene rukovodilaca u Beranama i Mojkovcu u kojima je zabilježen najveći broj bespravnih sječa? Je li Uprava za šume pooštrila kontrolu pilana?

U Bojama jutra u utorak, 14. maja i ove teme:

  • Pregled štampe: Koliko su Vladini ekonomski ciljevi ostvarivi? Goran Kapor, ND Vijesti
  • Šta garantuje sklapanje Ugovora o zakupu stana?
  • Koje su posljedice prekomjernog izlaganja suncu?
  • Ugostićemo popularnog hrvatskog autora i motivacionog govornika Bruna Šimlešu, koji je po struci sociolog, a u čijem je fokusu proučavanje međuljudskih odnosa i moderna psihologija.
  • Podgorička škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“ uskoro otvara konkurs za upis nove generacije đaka. Koliko programa je dostupno, za koliko učenika, te kakva su iskustva svršenih maturanata?
  • Centar za zaštitu i proučavanje ptica poziva sve ljubitelje ptica na treće “Ćukovanje”. Kada će se vršiti popis jedine sove gnjezdarice koja zimu provodi u Africi i gdje?

Bonus video: