Najmlađe upoznali sa dijelom kulturnog nasljeđa Tivta

Cilj dječijeg karavana je da se učenici kroz različite aktivnosti upoznaju sa kulturnom baštinom, običajima i tradicijom grada u kojem žive
175 pregleda 0 komentar(a)
učenici, Tivat, Foto: Opština Tivat
učenici, Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 07.11.2018. 10:27h

Posjetom ambijentalnoj cjelini Gornja Lastva, crkvi Sv. Vid i etno zbirci u gornjolastvoskoj konobi kod Anđelka u organizaciji Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Ooštine Tivat, odnosno izletom nazvanim “Dječiji karavan kroz kulturnu baštinu” u utorak je počelo obilježavanje „Novembarskih dana“ u susret Danu Opštine Tivat.

Glavni akteri izleta bili su učenici JU Srednja mješovita škola ”Mladost”, autori najboljih radova na literarnom i likovnom konkursu. Nakon prezentacije radova ispred kulturnog dobra, crkve Sv. Vid, ovim učenicima uručene su nagrade. Nagrađeni učenici koji su stihove posvetili Tivtu su: Veljko Hercegovac, Mia Kružić i Željko Čeprnić. Pored talentovanih pisaca, radove su predstavili i talentovani slikari iste škole: Emilija Vrzić, Dragica Zeničanin i Mia Kružić. Događaj su notama uveličale učenice JU Muzička škola Tivat, Biljana Matijević i Jovana Klakor.

Karavanu su prisustvovali i profesorica likovne kulture Milica Krivokapić i predstavnice Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat, mr Dubravka Nikčević sa saradnicama Vesnom Radnjić, Ivanom Petković, Anom Ivanović i Tamarom Rakić.

Posjetu Gornjoj Lastvi učesnici karavana upotpunili su obilaskom etno-zbirke, koju im je prezentovala Dejana Stjepčević, turistički vodič.

Cilj dječijeg karavana je da se učenici kroz različite aktivnosti upoznaju sa kulturnom baštinom, običajima i tradicijom grada u kojem žive.

Bonus video: