Medojević: Katnić i Savić brutalno ugrožavaju parlamentarnu demokratiju

"Ugrožena je sloboda govora, sloboda političkog djelovanja poslanika, sprječava se otvaranje javnih debata o švercu cigareta, droge, kriminalu, korupciji", istakao je Medojević
69 pregleda 3 komentar(a)
Kristijan Katner, Nebojša Medojević, Foto: Pokret za promjene
Kristijan Katner, Nebojša Medojević, Foto: Pokret za promjene
Ažurirano: 26.10.2018. 10:08h

Specijalni državni ružilac Milivoje Katnić i predsjednik Višeg suda Boris Savić brutalno ugrožavaju parlamentarnu demokratiju i dezavuišu ulogu Parlamenta, saopštio je danas predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i član predsjedništva Demokratskog fronta (DF), Nebojša Medojević.

On se danas kako je saopštno iz PzP sastao u Minhenu sa Generalnim sekretarom Međunarodne demokratske unije (IDU), Kristijanom Katnerom.

U saopštenju se navodi da je Medojević je upoznao Katnera sa organizovanim sistematskim progonom DF koji se operativno realizuje preko Katnića, Savića i ministra pravde Zorana Pažina.

Doaje se i da je Medojević detaljno prezentirao aktueini mehanizam zloupotrebe tužilaštva i Višeg suda oko kažnjavanja njega i predsjednika Demokratske narodne parttije (DNP) Milana Kneževića zatvorom, ignorisanja poslaničkog imuniteta i brutalnog miješanja pravosuđa u rad Parlamenta.

"Ugrožena je sloboda govora, sloboda političkog djelovanja poslanika, sprječava se otvaranje javnih debata o švercu cigareta, droge, kriminalu, korupciji", istakao je Medojević.

Iz PzP su kazali da je Katner iskazao posebno interesovanja za razvoj ove nove situacije oko kažnjavanja poslanika zatvorom zbog njihovih javno izgovorenih riječi i političkih stavova i obavjestio Medojevića da će IDU pažljivo pratiti kako će crnogorsko pravosuđe reagovati u odnosu na slobodu govora poslanika, i javnog ukazivanja na korupciju i kriminal.

Iz PzP su naveli da je IDU najveća globalna organizacija koja okuplja najveće partije iz svijeta, a koje pripadaju desnom centru.

Bonus video: