Đukanović: Kneževiću ugrožena bezbjednost, tražili smo policijsku zaštitu

Advokat je kazao da je predlog odbrane bio da se Kneževiću izrekne mjera zabrane napuštanja Crne Gore i da polože jemstvo jednako koliko je bilo u Londonu

32121 pregleda 33 reakcija 24 komentar(a)
Duško Knežević večeras nakon saslušanja, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević večeras nakon saslušanja, Foto: Boris Pejović

Branilac Duška Kneževića, advokat Zdravko Đukanović, kazao je da su tražili policijsku zaštitu, jer je Kneževiću "ugrožena bezbjednost".

On je nakon što je Kneževiću potvrđen pritvor rekao da će uložiti žalbu na odluku vanraspravnog vijeća Višeg suda u Podgorici.

"Knežević je dao detaljan iskaz kako je počeo politički progon. Bitno je da javnost zna da su cijela tortura i progon Kneževića počeli nakon predloga Milivoja Katnića Dušku Kneževiću da natjera vozače Atlas grupe da kažu da su prali novac, koji je Slavoljub Stijepović uzeo, za potrebe Demokratskog fronta. On je rekao da ne može to da kaže, jer su to radili za potrebe DPS-a", izjavio je Đukanović.

Advokat je dodao da je predlog odbrane bio da se Kneževiću izrekne mjera zabrane napuštanja Crne Gore.

"Da položimo jemstvo, jednako koliko je bilo u Londonu. To je 75 hiljada funti. Ali smo tražili i 24-oročasovnu policijsku zaštitu od protivterorističke policije MUP-a Srbije, imajući u vidu da ga je u Londonu sve vrijeme čuvala protivteroristička jedinica Skotland Jarda. Smatramo da mu je bezbjednost ugrožena, a okolnost da odbrana traži da se u odnosu na našeg branjenika odredi 24-oročasovno policijsko obezbjeđenje jasno ukazuje da ne postoji bilo kakva namjera da se Duško Knežević bilo gdje udaljava. Nama je u interesu da se ovi krivični postupci što prije završe i da on u svim tim postupcima, a i u postupcima koje smo mi pokrenuli, iznese jako bitne činjenice", kazao je Đukanović.

Bonus video: