Đukanović traži pola miliona eura od Kneževića

Predsjednik države tužbama tvrdi da dug u Atlas banci ne postoji i da su mu povrijeđeni čast i ugled
26825 pregleda 68 komentar(a)
Đukanović i Knežević, Foto: Savo Prelević
Đukanović i Knežević, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović traži od odbjeglog biznismena Duška Kneževića da mu plati pola miliona eura odštete zbog povrede časti i ugleda i da se ponište svi dokumenti kojima je Knežević navodno vraćao njegove dugove imovinom svojih firmi.

To je „Vijestima“ potvrdila portparolka podgoričkog Osnovnog suda Anja Krkeljić Milić.

Đukanović je nedavno podnio dvije tužbe tom sudu, tvrdeći da njegov dug prema Atlas banci ne postoji, iako je isti taj dug isplatio banci, nakon što su “Vijesti” i CIN CG objavili da je predsjednik imao otvorene račune u Kneževićevoj banci, na kojem je gomilao hiljade eura duga, koje je kasnije pokrivao Knežević.

Odgovarajući na pitanja “Vijesti”, Krkeljić Milić navela je da su tužbe dodijeljene sudijama tog suda Tamari Šuković i Katarini Janković, ali da suđenja još nijesu zakazana.

“Dana 07.02.2019.godine podnijeta je tužba tužioca M.Đ. protiv tuženih A.B., A.G., H.I.K., I.C.D.O.O.P., M.G.I.H.L., R.R.G.D.O.O.P., U.M.P., A.M, A.I., A.C. M., D.P., P.B., S.M. i D.K. Petitumom tužbe tužilac traži da se utvrdi da su određene odluke, sporazum i ugovor (precizirani tužbom), bez pravnog dejstva u odnosu na tužioca”, navela je ona.

Đukanović

Dodaje da je dan kasnije Đukanović podnio još jednu tužbu - zbog povrede časti i ugleda.

“Podnijeta je tužba tužioca M.Đ. protiv tuženih A.B.A.D., A.I.D.O.O. i D.K.“, piše u odgovoru portparolke suda. CIN CG i “Vijesti” krajem januara objavili su da je Đukanović u Atlas banci imao račun bez limita i VIP revolving karticu sa koje je plaćao račune, ali nikada nije platio dug toj banci.

Račun od 16.000 eura platio je Knežević u februaru 2017. godine imovinom svojih firmi, piše u dokumentima.

Đukanović, međutim, tvrdi da za dug nije znao, niti je o njemu od banke ikada obavještavan i da zbog toga nije nikome mogao ni dati odobrenje da ga u njegovo ime izmiri.

Nakon toga ipak je Atlas banci platio dug, tvrdeći da on u stvari ne postoji i da će tužiti banku i Kneževića.

Milo Đukanović i Duško Knežević

Specijalno tužilaštvo sumnjiči Kneževića da je organizator kriminalne grupe koja je oprala više miliona eura i utajila porez.

Knežević to negira i tvrdi da je u pitanju politički progon i da aktuelni crnogorski predsjednik sa “svojom hobotnicom” hoće da mu otme imovinu.

Bonus video: