Žrtveno jagnje ili šef kriminalne grupe: Bešović tvrdi da nikada nije vidio Oliveru Lakić

"U ovom teškom trenutku za mene i moju porodicu, mogu samo gospođu Lakić da pozovem, ukoliko sud dozvoli, da me posjeti u prostorije zatvora, da lično i ljudski, u četiri oka čuje od mene da nisam počinio ovo gnusno krivično djelo...", piše Bešović
25156 pregleda 20 komentar(a)
Uviđaj nakon ranjavanja novinarke
Uviđaj nakon ranjavanja novinarke
Ažurirano: 21.02.2019. 16:43h

Podgoričanin Filip Bešović saopštio je da nema nikakve veze sa ranjavanjem Olivere Lakić i da novinarku “Vijesti” nikada nije vidio.

Preko svog pravnog zastupnika, advokata Miloša Vuksanovića, on je “Vijestima” dostavio pismo Bešovića, kojeg su iz policije i tužilaštva prije tri dana označili šefom kriminalne grupe koja je, između ostalog, osumnjičena za ranjavanje Lakićeve.

Osumnjičeni je napisao da mu se život od tada pretvorio u pakao - jer predstavnici policije i tužilaštva ne govore istinu, samo da bi “rješavanjem” slučaja umirili javnost.

“Kako mi se nakon neistinitog medijskog nastupa Višeg državnog tužilaštva i policije život preko noći pretvorio u pakao, a povodom navodnog ‘rasvjetljavanja’ slučaja ranjavanja novinarke “Vijesti” Olivere Lakić, kao i drugim monstruoznim djelima koja mi se lažno stavljaju na teret, želim da izjavim da gospođu Oliveru Lakić niti znam, niti sam je ikada vidio i pred cijelom javnošću kunem se i tvrdim da sa tim događajem nemam apsolutno nikakve veze.

Očigledno je da se radi o gnusnoj i tendencioznoj laži, kako bi se radi umirivanja javnosti ovaj slučaj ‘riješio’.

U ovom teškom trenutku za mene i moju porodicu, mogu samo gospođu Lakić da pozovem, ukoliko sud dozvoli, da me posjeti u prostorije zatvora, da lično i ljudski, u četiri oka čuje od mene da nisam počinio ovo gnusno krivično djelo, a moja nevinost će kroz ovaj postupak vrlo brzo biti jasna svima”, piše u Bešovićevom pismu.

U propratnom pismu, njegov branilac ponovio je da je Bešoviću prilikom predočavanja navoda iz krivične prijave Višeg državnog tužilaštva - saopšteno da je isti samo organizator kriminalnog udruženja:

“Te da se isti ne tereti da je direktni izvršilac bilo kojeg krivičnog djela, pa ni ovog teškog krivičnog djela na štetu uvažene koleginice Olivere Lakić”, piše u pismu Miloša Vuksanovića.

Iz Uprave policije prekjuče je “Vijestima” saopšteno da zbog nesmetanog toka istrage ne mogu da kažu na osnovu čega su utvrdili da je Bešović pratio i pucao u Lakićevu i iz kojih motiva je ta kriminalna grupa naudila novinarki.

Predstavnici policije i tužilaštva prethodno su na konferenciji za novinare poručili da je ista, Bešovićeva grupa kriva za ubistvo Miodraga Kruščića i ranjavanje novinarke.

Oni su rekli da su ta dva slučaja povezana, ali nisu objasnili šta to znači.

Pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković rekao je da povezanost događaja nesporno dokazuje to što su se desila “u veoma kratkom vremenskom periodu”.

Tada su rekli da je Bešović pratio novinarku, a potom pucao u nju, a da je Mario Milošević ubio Kruščića.

Odbili su da odgovore da li imaju čvrste i koje dokaze da je Bešović bio izvršilac, na osnovu čega se povezuju članovi kriminalne grupe koji stoje iza ubistva Kruščića i ranjavanja Lakićeve, šta povezuje te slučajeve...

Načelnik Centra bezbjednosti Podgorica Milovan Pavićevićsaopštio je da je na čelu grupe za praćenje Lakićeve bio upravo Bešović i da je on ispalio hitac u nogu novinarke.

“Osumnjičeni i organizator ove kriminalne grupe F. B. sa pojedinim članovima svoje grupe, dana 8. 5. 2018. godine pratio je oštećenu Oliveru Lakić od trenutka kada je izašla iz redakcije dnevnih novina “Vijesti”, do njenog stana koji se nalazi u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, kojom prilikom je sačekao da izađe iz vozila i krene prema ulazu zgrade, kako bi joj prišao i na podmukao način iz pištolja nepoznate marke nanio tešku tjelesnu povredu u predjelu desne noge”, saopštio je Pavićević.

Kao članovi te kriminalne grupe označeni su i Mario Milošević,Goran Rakočević, Dejan Vukašinović, Luka Bulatović, Mijailo Stojanović, Filip Knežević, Marinko Rajković i Sanja Božović.

Bonus video: