Mrdović v.d. direktora Policijske akademije

U Privremeni upravni odbor Policijske akademije izabrani su Zoran Ratković, Marija Gošović, Marija Đurašković, Željka Vujašković, Radivoje Sokić, Veljko Tmušići Predrag Radovanović

13048 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Za vršioca dužnosti direktora Policijske akademije Vlada je imenovala Žarka Mrdovića.

Kako je saopšteno iz Vlade, Mrdović je završio Vojnu akademiju Vojske Jugoslavije, a i nastavnik je u Policijskoj akademiji.

U Privremeni upravni odbor Policijske akademije izabrani su Zoran Ratković, Marija Gošović, Marija Đurašković, Željka Vujašković, Radivoje Sokić, Veljko Tmušići Predrag Radovanović.

Prethodno Vlada je razriješila Vladimira Stanišića sa mjesta direktora Policijske akademije i raspustila Upravni odbor Policijske akademije koji su činili Marko Šljukić, Radovan Popović, Dragana Babović, Miodrag Izgarević, Zoran Ćetković, Snežana Nedović i Mirko Kovačević.

"Privremeni upravni odbor Policijske akademije dužan je da izvrši izbor direktora Policijske akademije u skladu sa pravosnažnom i izvršnom presudom Osnovnog suda u Podgorici, od 15. decembra 2023. godine i u skladu sa mišljenjem Zaštitnika imovinsko-pravnih interesa Crne Gore, od 24. aprila 2024. godine. Upravni odbor Policijske akademije izabraće se u roku od 90 dana od dana stupanja na snagu ove odluke", piše u predlogu odluke o preduzimanju mjera zaštite javnog interesa u Javnoj ustanovi Viša stručna škola Policijska akademija, Danilovgrad.

Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Bonus video: