Kompanija One: Kreiramo radni ambijent koji omogućava balans između porodičnog i profesionalnog

Povodom Međunarodnog dana porodice

10956 pregleda 0 komentar(a)
Djeca zaposlenih na obilježavanju Olimpijskog dana, Foto: One
Djeca zaposlenih na obilježavanju Olimpijskog dana, Foto: One

Profesionalno ostvarenje jedna je od najvećih potreba svakog ljudskog bića, ali privatni život i slobodno vrijeme nemaju cijenu i zbog toga je potrebno da poslodavci kreiraju radni ambijent u kojem zaposleni ne moraju da prave izbor između posla i porodice, već da imaju podršku u oba aspekta života.

To je povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice, istakla direktorica Ljudskih resursa u kompaniji One, Biljana Radusinović, navodeći da je ta kompanija u javnosti prepoznata kao pouzdan poslodavac koji njeguje najbolje prakse koje se tiču zaposlenih.

Biljana Radusinović, izvršna direktorica za ljudske resurse kompanije One
Biljana Radusinović, izvršna direktorica za ljudske resurse kompanije Onefoto: One

„Naša tekovina nije samo gotovo tridesetogodišnja ekspertiza u telekomunikacijama i praćenje tehnoloških inovacija, već su to i kompanijske vrijednosti na koje smo izuzetno ponosni. Među njima važno mjesto pripada kulturi u kojoj zaposleni osjećaju da ne moraju praviti izbor između posla i porodice, već od samog početka njihovog rada znaju da imaju podršku u oba aspekta života“, pojasnila je Radusinović.

Skrojena po mjeri djece i porodice, kako je rekla, kompanija One zaposlenima omogućava fleksibilno radno vrijeme i planiranje odmora, rad od kuće, slobodan dan prilikom polaska djeteta u školu, skraćeno radno vrijeme petkom tokom zimskih i ljetnjih mjeseci kada su mališani na školskom odmoru, novogodišnje programe i poklone za djecu.

„Zdravlje naših zaposlenih je uvijek na prvom mjestu zbog čega nudimo dopunsko zdravstveno osiguranje za njih, kao i članove njihovih porodica, dok su im plaćene članarine u fitnes centrima, te kotizacije za maratone u glavnom gradu, takođe na raspolaganju. Takođe, našim zaposlenima pružamo brojne mogućnosti razvoja karijere kroz edukacije i podršku projektima“, navela je Radusinović.

Djeca zaposlenih na novogodišnjoj žurci
Djeca zaposlenih na novogodišnjoj žurcifoto: One

Istakla je da je One prva kompanija u Crnoj Gori koja je od Asocijacije menadžera prošle godine dobila priznanje za Najboljeg poslodavca po mjeri djece i porodice, utemeljeno na kriterijima UNICEF-a.

Veoma je važno, kako smatra, da poslodavci zaposlene ne posmatraju samo kao ljudski resurs, već kao osobe.

„Može se reći da je naša kompanija bila pionir kada je riječ o njegovanju ljudskih resursa. Danas, kompanije zaista idu ovim putem i na našem tržištu, a mi čuvajući uspostavljene vrijednosti i spajajući ih sa trendovima novog vremena, idemo punom parom naprijed. Konkurencija koja je oduvijek dobrodošla, nameće i dodatnu obavezu da kompanije kreiraju dobar radni ambijent, zbog čega se bruse korparativne vrijednosti i kultura“, objasnila je Radusinović.

Cilj u kompaniji je, kako je rekla, da kreiraju radni ambijent koji će zaposlenima omogućiti balans između porodičnog i profesionalnog života.

„Tome smo posvećeni i tu vrijednost čuvamo zato što znamo da je profesionalno ostvarenje jedna od najvećih potreba svakog ljudskog bića, ali i da privatni život i slobodno vrijeme takođe nemaju cijenu. Zato čuvamo oboje. Smatramo i čvrsto vjerujemo da je u poslu, baš kao i u životu lojalnost i posvećenost potrebno zaslužiti. Drugim riječima – samo zadovoljan zaposleni može donijeti ono najbolje od sebe na poslu“, uvjerena je Radusinović.

Smatra da se danas pomjeranju granice u kontekstu poboljšavanja uslova rada.

„Važno je da na tom putu inspirišemo jedni druge, te da se u procesu svog razvoja uvijek trudimo biti bolji, penjući se uvijek za stepenicu više. Vjerujem i da je promovisanje ovih vrijednosti u javnosti podjednako važno, jer dobar primjer uvijek ujedno predstavlja i podsticaj za promjenu, ukoliko nismo zadovoljni postojećim stanjem”, zaključila je Radusinović.