Njemačka policija donirala patrolni čamac graničnoj policiji Crne Gore

Predstavnici MUP-a i Uprave policije izrazili zahvalnost njemačkoj Saveznoj policiji na finansijskoj i ekspertskoj podršci, sa akcentom na donacije namijenjene osnaživanju kapaciteta granične policije

1891 pregleda 7 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

U Ministarstvu unutrašnjih poslova održan je sastanak predstavnika tog resora, Uprave policije i Savezne policije Njemačke, na kome je potpisan ugovor o donaciji patrolnog čamca vrijednog oko 250.000 eura graničnoj policiji Crne Gore, saopštio je MUP.

"Tema sastanka bio je i Izvještaj Misije za utvrđivanje činjenica (FFM) Savezne policije SR Njemačke u Crnoj Gori, koji ima za cilj ocjenu održivosti i mogućnost uvođenja sistema za upravljanje informacijama i predmetima policije Crne Gore, što je preduslov za članstvo u Evropskoj uniji. Taj izvještaj je takođe ukazao na pregled postojećeg stanja u vezi sa aktuelnim softverskim sistemima i procesima u cilju pripreme projekta za modernizaciju postojeće IT infrastrukture MUP-a i UP-a", navodi se u saopštenju.

Kažu da su predstavnici MUP-a i policije izrazili zahvalnost njemačkoj Saveznoj policiji na finansijskoj i ekspertskoj podršci, sa akcentom na donacije namijenjene osnaživanju kapaciteta granične policije.

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka MUP-a Jovana Mijović i v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović, sa saradnicima. Delegaciju Njemačke predvodili su Mathias Schaef, pomoćnik direktora Savezne policije Njemačke za borbu protiv kriminala i Florian Wedekind, oficir za vezu Savezne policije Njemačke.

Bonus video: