Rumunska kompanija uputila donaciju Opštini Tivat

Kompanija će Opštini Tivat donirati jedan od svojih smart city uređaja pomoću kojeg se upravlja sistemom javne rasvjete

4201 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović ugostio je ambasadora Rumunije u Crnoj Gori Viorela Ardeleanua i konzula Rumunije u Crnoj Gori Radua Gorinicioa.

Susret u kabinetu predsjednika Opštine održan je povodom ostvarivanja saradnje i potpisivanja ugovora između Opštine Tivat i rumunske kompanije „Urbioled“, koja će Opštini Tivat donirati jedan od svojih smart city uređaja pomoću kojeg se upravlja sistemom javne rasvjete.

“Urbioled” su bavi proizvodnjom rasvjete, sa posebnim fokusom na primjenu pametnih energetski efikasnih sistema javne rasvjete uz prateći sistem upravljanja, koji omogućava velike uštede na mreži.

“Ugovor su potpisali gradonačelnik Komnenović i predstavnik kompanije 'Urbioled' Marius Huminiuc. Pomoću ove donirane tehnologije, koja će za početak biti implementirana na određenoj poziciji u užem centru grada, ostvarivaće se ušteda u potrošnji i veća efikasnost sistema javne rasvjete na ovoj lokaciji", saopšteno je iz lokalne uprave.

Ovaj ugovor o donaciji rezultat je izuzetne saradnje koju je Ambasada Rumunije u Crnoj Gori ostvarila sa Opštinom Tivat. Isto tako, delegacija Opštine Tivat je krajem aprila boravila u posjeti Rumuniji i opštini Đurđu sa kojom je potpisala akt o bratimljenju. Predsjednik Opštine Tivat najavio je inicijativu ka lokalnom parlamentu, koja podrazumijeva da jedna od tivatskih ulica ponese naziv ovog sada pobratimskog grada iz Rumunije. Takođe, lokalna uprava vidi značajan interes u uspostavljanju avio linija na relaciji Tivat-Krajova ili Tivat-Bukurešt, pa je u tom smislu otvorena za turističku promociju i pružanje podrške u pravcu realizacije ove ideje.

Bonus video: