Nenezić: O LNG-u i TE sa Mujovićem i potpisnicima Memoranduma u maju

“To je dogovoreno nakon prošlonedjeljne sjednice SO Bar, na kojoj je jedan od zaključaka odbornika u lokalnom parlamentu bio vezan za ovaj projekat"

2471 pregleda 2 komentar(a)
Nenezić, Foto: Služba za skupštinske poslove SO Bar
Nenezić, Foto: Služba za skupštinske poslove SO Bar

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Bar, Branislav Nenezić, sazvao je za utorak kolegijum predsjednika Skupštine čija tema je predstojeći sastanak odbornika SO Bar sa predstavnicima nadležnog ministarstva i kompanija potpisnica Memoranduma o razumijevanju o potencijalnoj izgradnji LNG terminala i Termoelektrane Baru.

To je saopštio Nenezić i dodao da su on i ministar energetike i rudarstva u Vladi Crne Gore, Saša Mujović, dogovorili da se 9. maja održi sastanak odbornika SO Bar sa ministrom Mujovićem i predstavnicima kompanija 'Enerflex Energy Systems', 'Olin Wethington' i 'Wethington Energy Innovation' koje su potpisnice Memoranduma o saradnji iz 2023.godine, kojim se planira izgradnja LNG terminala u Luci Bar.

“To je dogovoreno nakon prošlonedjeljne sjednice SO Bar, na kojoj je jedan od zaključaka odbornika u lokalnom parlamentu bio vezan za ovaj projekat. Naglašavamo činjenicu da se radi o izuzetno značajnom pitanju za budućnost razvoja našega grada. Čelnici resornog ministarstva i kompanija će u periodu od 8. do 10. maja biti u posjeti Baru i AD 'Luka Bar'”, kazao je Nenezić.

Na ovaj način, po njegovim riječima, dobiće priliku da čuju argumente svih zainteresovanih strana, pri čemu kao i do sada ostaju duboko posvećeni ideji da se u ovom procesu, kao i svim sličnim procesima, moraju poštovati zakoni države Crne Gore i standardi u oblasti zaštite životne sredine.

Lokalna zajednica u tom pogledu može dati nemjerljiv doprinos, poručio je šef SO Bar, sa jasnom porukom da se stav građanki i građana Bara mora čuti, uvažiti, i da sve, u krajnjem, zavisi upravo od njih i da se odluka mora donijeti u Baru

Bonus video: