Demokrate Bar: Nakon "Skaj partije" javili se i njeni lokalni privesci

"Ova grupica koja ima više članova u barskom parlamentu nego glasova na lokalnom nivou, odlučila je da bude politički mikrofon "skaj partije" što je veće zastiđe od onog kojeg gledamo ovih dana na relaciji DPS-SD"

5832 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Poslanici Demokratske Crne Gore u barskom lokalnom parlamntu reagovali su na saopštenje odborničkog kluba SDP-LP i kazali da je DPS nastavio dvodnevnu dosadnjikavu političku propagandu kroz smjehotresno saopštenje svoja dva priveska u barskom parlamentu koju čini barska cenzus osovina zvana SDP-LP.

"Ova grupica koja ima više članova u barskom parlamentu nego glasova na lokalnom nivou, odlučila je da bude politički mikrofon "skaj partije" što je veće zastiđe od onog kojeg gledamo ovih dana na relaciji DPS-SD", poručili su oni.

Iskreno smatraju, kako su naveli, da tih par poslova u opštinskoj upravi odnosno javnim preduzećima, nisu pravi reciprocitet u odnosu na poniženje koje ova grupica odbornika mora da trpi izigravajući danas mikrofon Demokratske partije socijalista, a ćuteći u barskom parlamentu sve vrijeme dok taj isti DPS donosi štetne odluke za grad i građane.

"Najviše nas to čudi od barskog SDP-a i odbornika ove partije, koju su upravo DPS i SD zajedničkim snagama ponižvali, pocijepali i na kraju sveli na nivo partije bez cenzusa. Ali izgleda da tradicija nema uporište među ovom grupicom i da se Štokholmski sindrom proširio i zaposjeo odbornike za koje smo do sada mislili da bez obzira na sve pritiske bar malo drže do sebe i svog dostojanstva", kazale su barske Demokrate.

Dodali su da svako bira svoj put pa je neko stabilan i siguran učesnik svih političkih procesa u Crnoj Gori, a neko lokalni i lojalni privezak "Slkaj partije" na izdisaju.

"Na svu sreću, pored ispraznog politikanstva, profiterstva i propagande ova tema donijela je i nešto dobro. Bila je povod da na površinu isplivaju svi oni koji su se možda vješto ukrivali u proteklom periodu, kako u barskoj vlasti tako i opoziciji. Za to dugujemo zahvalnost barskom SD-u koji je pokazao ko je novi gazda u vladajućoj koaliciji, a ko samo vječiti sluga i potrčko Demokratske partije socijalista", poručili su.

Što se tiče LNG terminala, zaključuju oni, njihov stav je od početka decidan i jasan, ako su građani protiv, i oni su protiv - "Politički profiteri nikada nismo i nećemo biti."

Bonus video: