Crna Gora sve popularnija destinacija za poslovna putovanja

Sajam IMEX u Frankfurtu

7286 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore
Foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, predstavlja ponudu destinacije za poslovna putovanja na sajmu IMEX 2024, koji se održava u periodu od 14-16. maja, u Frankfurtu.

Direktorica Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović, poručila je da je Crnogorski kongresni biro – Montenegro Convention Bureau (MCB) posvećen jačanju kapaciteta za razvoj poslovnog turizma i promociji Crne Gore kao atraktivne destinacije za organizaciju raznovrsnih poslovnih događaja, poput konferencija, kongresa, poslovnih sastanaka, motivacionih (incentive) putovanja i drugih.

NTO
foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

“Zajedno sa Privrednom komorom Crne Gore, članovima MCB predstavnicima turističkih agencija, hotela sa konferencijskim kapacitetima i lokalnom turističkom organizacijom Budve, i ove godine učestvujemo na jednom od najvećih specijalizovanih kongresnih sajmova u Evropi, sajmu IMEX u Frankfurtu, što predstavlja priliku za susret sa profesionalnim organizatorima događaja (hosted buyers) iz cijelog svijeta i dalje pozicioniranje destinacije na mapi poslovnog turizma. S obzirom na veliki broj održanih sastanaka i grupnih prezentacija na našem štandu, primjetno je da je tražnja u porastu i da je Crna Gora sve popularnija, te očekujemo da će učešće na sajmu rezultirati većim brojem poslovnih događaja u našoj zemlji, u periodu koji predstoji”, istakla je Maksimović.

Pored velikog broja individualnih sastanaka, predstavnici NTO CG održali su i prezentacije za grupe agenata iz SAD, Kanade, Latinske Amerike i Njemačke.

NTO
foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Luka Bulatović, zamjenik predsjednika Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore i vlasnik Explorer doo, je rekao da je Privredna komora, zajedno sa NTO na IMEX-u okupila turističke privrednike, agencije i hotelijere koji su specijalizovani za MICE turizam.

„Sajam je dobro posjećen i turistička privreda i ove godine nastupa sa podsticajnim olakšicama, zahvaljujući subvenciji Privredne komore u iznosu od 15.000 eura čime su smanjeni troškovi svim turističkim privrednicima Crne Gore koji su pokazali zainteresovanost za učešće na IMEX-u. Gužva na našem štandu pokazuje veliku zainteresovanost učesnika sajma za našu destinaciju. Na uspješnost ponude, koju ćemo ove godine plasirati, kao i rezultate koje ćemo postići najviše će uticati avio dostupnost destinacije“, istakao je Bulatović.

Tokom boravka u Frankfurtu, direktorica MCB Aleksandra Maksimović učestvovala je u 2. Globalnom forumu nacionalnih kongresnih biroa koji je organizovan od strane, Strateške Alijanse nacionalnih kongresnih biroa Evrope SANCBE, u saradnji sa globalnim liderima industrije: ICCA, IMEX i PCMA. Tom prilikom, najavljena je uvodna konferencija o održivosti industrije globalnih poslovnih događaja, u organizaciji PCMA i SANCBE, pod nazivom Convene 4 Climate, koja će se održati u Barseloni 2-3. oktobra ove godine, sa ciljem podsticanja odgovornosti, korišćenja snage tehnologije i pružanja transformativnih rješenja za stalne izazove klimatskih promjena.

NTO
foto: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore

Na štandu Crnogorskog kongresnog biroa NTO CG, ponudu su predstavili lokalna turistička organizacija Budve, hotelske grupacije Montenegro Stars i Beppler&Jacobson Montenegro, hoteli Hyatt Regency Kotor Bay Resort, Nikki Beach Resort & SPA Montenegro, Voco Podgorica, kao i turističke agencije Apolotours, Explorer, Meridian i Travel Twitch.

Sajam IMEX u Frankfurtu, koji se održava po 22. put, okupio je preko 3800 globalnih organizatora poslovnih događaja i više od 2900 izlagača, pružaoca usluga iz oblasti kongresnog turizma iz cijelog svijeta, uključujući nacionalne i regionalne kongresne biroe, hotelske grupe, prostore za posebne događaje, kompanije za krstarenje, avio-kompanije, spa rizorte i sl.