Čarapić: Zaključak svih da se izborni proces u Šavniku mora završiti, opcija i da Ustavni sud poništi izbore

On je istakao da je bilo konkretnih predloga od nevladine oragnizacije (NVO) Centar za demokratsku tranziciju (CDT) da se podnese prigovor Ustavnom sudu

42414 pregleda 15 komentar(a)
Čarapić, Foto: Biljana Matijašević
Čarapić, Foto: Biljana Matijašević

Zaključak je svih političkih subjekata da se izborni proces u Šavniku mora završiti.

To je na konferenciji za medije u Skupštini saopštio šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić, nakon sastanka predstavnika parlamentarnih partija o situaciji o Šavniku.

On je istakao da je bilo konkretnih predloga od nevladine oragnizacije (NVO) Centar za demokratsku tranziciju (CDT) da se podnese prigovor Ustavnom sudu.

"To je razmatrano i niko ništa nema protiv. Ukoliko Ustavni sud bude proaktivan oni mogu da riješe ovaj problem", dodao je Čarapić.

Drugi predlog koji će se razmotriti je, kako je dodao, da se komunicira sa Vladom o njenoj odluci o prinudnoj upravi.

"Drugi predlog, koji će se takođe razmotiriti, je da Vlada povuče odluku o prinudnoj upravi. Komuniciraćemo prema Vladi da vidimo njihov stav po tom pitanju. Budući da predsjednik nije raspisao izbore, ta odluka je sprovedena polovično".

Pričalo se, kako e dodao, i o tome da se nastave u izbori.

"U tom kontekstu smo otvorili vrata da se nastave razgovori. Više subjekata je dalo sugestije i konsenzus je da je neohodno riješiti ovaj problem i otključati Odbor za izbornu reformu", kazao je Čarapić, koji je kopredsjedavajući Odbora.

On je poručio da bi "najlakše bi bilo da Ustavni sud poništi cijeli izborni proces".

Rekao je da će sljedeći sastanak biti vjerovatno sredinom maja.

Bonus video: