Knežević: Pojavio se "novi Sinđelić", tužilaštvo bi da ga ubaci u igru nakon što budemo pravosnažno oslobođeni

Knežević kaže da se postupak u slučaju "Državni udar" prolongira da bi se vršio politički pritisak na koaliciju "Za budućnost Crne Gore"

27627 pregleda 41 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Željka Vučinić
Foto: Željka Vučinić

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da postupajuća tužiteljka u slučaju "Državni udar" Jelena Protić odugovlači proces i da se sada pojavio novi svjedok sa novim dokazima, kojeg je nazvao "novi Saša Sinđelić".

On je na konferenciji za medije, gdje je bio sa Mihailom Čađenovićem, rekao da Protić "nije dostojna" tužilačke funkcije, "jer se tukla sa gostima jednog lokala, koji su na kraju priglašeni krivima”.

Istakao je da su završne riječi bile predviđene za 13. i 14. maj, ali je Protić javila da je bolesna, a njena zamjenica Marija Raspopović saopštila da nije u stanju da iznese završnu riječ jer nije upoznata sa predmetom.

“Iako to nije tačno jer je za vrijeme trajanja postupka Državni udar odbacila krivičnu prijavu koju je tokom postupka podnijela optužena Branka Milić”, rekao je Knežević.

Jedan od dokaznih predloga koji je dostavila zamjenica Protićeve je, kako je rekao, "novi Saša Sinđelić", koga niko nije upoznao.

Istakao je da se taj “novi Sinđelić” nalazi u Spužu i čeka ekstradicioni pritvor zbog pokušaja teških ubistava i da bi izbjegao ekstradicioni pritvor, saopštio je Tužilaštvu posle osam godina da ima nov einformacije i istine o slučaju Državni udar.

Istakao je da Protić i Tužilaštvo u Spužu u februaru saslušavaju “novog Sinđelića” povodom tih novih dokaza:

“Iako nama redovno traju sudski procesi do 13.i 14.maja, Tužilaštvo ne predlaže taj dokazni predlog, niti smatra da treba saslušati tog novog Sinđelića 2. U međuvremenu mu Apelacioni sud uvažava žalbu i odlaže njegovo izručenje Srbiji, čiji je državljanin”.

On je kazao da Protić sad smatra da umjesto završne riječi koju nije napisala, sud treba da sasluša 'Sinđelića 2'.

“Sud je odbio taj predlog i šest drugih predloga, ali je jasno da Specijalno državno tužilaštvo pokušava da stvori elemente za žalbu koja će ići ka Apelacionom sudu u slučaju oslobađajuće presude ", rekao je Knežević.

On je pitao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i VDT Milorada Markovića da li su upoznati sa postupanjem Jelene Protić i da li su saglasni s anjenim metodama nastavljenim od Milivoja Katnića i Sašae Čađenovića, pronalaska novih svjedoka saradnika i montaže postupka Državni udar.

"Nećemo dozvoliti da budemo balans zato što su Milivoje Katnić, Zoran Lazović i Saša Čađenović u zatvoru", rekao je Knežević.

On je kazao da se postupak prolongira da bi se vršio politički pritisak na koaliciju "Za budućnost Crne Gore".

On je kazao da je svako ročište u Višem sudu pratio službenik američke ambasade,a da njihovim fafilijama nije bilo dozvoljeno da prisustvuju.

Knežević je, odgovarajući na pitanje o kakvim dokazima je riječ, kazao da neće da saopšti ime tog čovjeka iako ga zna.

Istakao je ne zna o kakvim novim dokazima se radi, te je tražio da te nove dokaze saopšte Novović i vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

"Mi ga ne poznajemo".

Suština je, kako je kazao, da tužilaštvo nakon što bi akteri bili pravosnažno oslobođeni za državni udar, uloži žalbu tako što će da ubaci u igru "novog Sinđelića."

Bonus video: