Zenović PES-u: Pitajte Odovića kako nije vidio nepravilnosti kod gradnji kula kod Jadranskog sajma

"Elementarno je kulturno da, kada sa nekim polemišete, stavite svoj potpis ispod saopštenja. Ovako, neki apstraktni budvanski odbor pokreta koji je telefonski i jedva sastavio izbornu listu reaguje na nešto što više nije aktuelna tema", poručio je Zenović

5321 pregleda 19 komentar(a)
Zenović, Foto: Demokrate
Zenović, Foto: Demokrate

Nosilac liste izborne liste "Demokrate - Ojačaj. Obnovi. Oživi - Bodva odlučuje - Đorđe Zenović" na lokalnim izborima u Budvi 26. maja, Đorđe Zenović poručio je budvanskom odboru Pokreta Evropa sad (PES) kada su tako dobri sa ministrom Jankom Odovićem da ga pitaju kad je već vidio nepravilnosti u prijavi gradnje kod gradskog vrtića kako nije vidio i pored dvije pravosnažne presude Upravnog suda to isto kod Mia investment u gradnji kula kod Jadranskog sajma.

Zenović je reagovao na saopštenje budvansokg odbora PES u kome se između ostalog navodi da je "rješenje koje uzurpira vrtić potpisano u suton Abazovićeve Vlade", te da "Demokrate pripisuju odgovornost Vladi čiji su dio".

"Elementarno je kulturno da, kada sa nekim polemišete, stavite svoj potpis ispod saopštenja. Ovako, neki apstraktni budvanski odbor pokreta koji je telefonski i jedva sastavio izbornu listu reaguje na nešto što više nije aktuelna tema. A cilja na našu listu, iako su neki drugi nosioci nekih drugih lista optužili Odovića za dozvolu za vrtića, dok sam ja upozorio Opštinu da poništi svoje saglasnosti. Međutim, kad ste se već stavili u odbranu lika i djela ministra Janka Odovića, za kog je javnost do ovog vašeg reagovanja mislila da je isključen iz PES-a i da je na funkciji kao nestranačka ličnostt, isto kao što je moj rođak i prezimenjak nosilac vaše liste, moram da vam pojasnim par stvari", istakao je u reagovanju Zenović.

Prvo, kako je naglasio, Ministarstvo prostornog planiranja i urbanizma je oštro napadao još od perioda Brana Gvozdenovića, preko Pavla Radulovića, Duška Markovića, Ratka Mitrovića, Ane Novaković-Đurović i sve do Janka Odovića.

"I to ne personalno i nevezano za članstvo pojedinoj partiji, već isključivo zbog politike kontinuiteta u uništavanju resursa i urbicida Budve. Tako da je meni lično najmanje bitno da li su Demokrate dio Vlade ili ne, jer je konkretno ministarstvo samo dio te i svake druge Vlade. Drugo, kad ste se već krenuli baviti temom o kojoj ne znate apsolutno ništa, zapitajte svog starog-novog člana Janka Odovića i njegovog Državnog arhitektu Siniši Minića da vas upoznaju sa rješenjem br. 09-332/23-10753/3 od 14.02.2024. godine i rješenjem br. 09-332/23-10747/3 od 21.02.2024. godine. Prvim je planirana gradnja kod tzv Crvene zgrade u bruto iznosu površine 8.418,13 kvadratnih metara, a drugim gradnja u Bečićima u bruto iznosu od čak 31.017 kvadratnih metara. Obzirom da nisu rješeni imovinsko-pravni odnosi sa Opštinom, raspitajte se o konkretnim predmetima, njihovom pozadinom i kada sve saberete i oduzmete izvolite obavjestiti javnost da li, kao neko ko sutra želi da bude u vlasti u ovom gradu, želi i hoće da odobri u SO Budva gradnju na ovim parcelama i u ovim gabaritima", naveo je Zenović i dodao:

"I konačno, kad ste već toliko dobri sa ministrom Odovićem, pitajte ga kako to da, obzirom da je uvidio nepravilnosti u prijavi gradnje u blizini vrtića i opravdano naložio poništaj, isto to nije uvidio u prijavi gradnje 'Mia investment', iako postoje dvije pravosnažne presude Upravnog suda.Na kraju, ukoliko dalje želite smislenu i konstruktivnu raspravu na ovu ili neku drugu lokalnu temu, potpišite se. U suprotnom vas više nećemo doživljavati ozbiljno niti vam davati na značaju, jer to nije manir ozbiljnih političkih subjekata koji se žele ozbiljno baviti lokalnom politikom", zaključio je Zenović.

Bonus video: