DPS: Demokrate umjesto institucija vode glavnu riječ u Herceg Novom

"Predsjednik Opštine ne poštuje odluke Skupštine opštine čime pokazuje osionost i nepoštovanje lokalnog parlamenta"

2354 pregleda 2 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Herceg Novi je grad koji je bio primjer demokratije i političke kulture, a koji se danas suočava sa autokratijom, nekulturom i političkim sluganstvom, smatraju u tamošnjem odboru Demokratske partije socijalista (DPS).

"Naime, Skupština opštine Herceg Novi na prethodnoj sjednici većinom glasova donijela je zaključke od kojih je jedan bio oročen i to da se u najhitnijem roku, a najkasnije do 15. maja, sazove sjednica Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi na kojoj bi se pokrenuo postupak razrješenja direktorice TO Herceg Novi. Podsjetićemo da je predsjednik Skupštine TO Herceg Novi gospodin Stevan Katić, ujedno i predsjednik Opštine Herceg Novi kao i da su odbornici Demokrata – stranke čiji je on član, bili uzdržani prilikom glasanja o ovom zaključku. Danas je 16. maj, sjednica Skupštine TO Herceg Novi nije sazvana. Dakle, predsjednik Opštine ne poštuje odluke Skupštine opštine čime pokazuje osionost i nepoštovanje lokalnog parlamenta", navodi se u saopštenju.

Očigledno je, kažu, da u Herceg Novom glavnu riječ ne vode institucije već Demokratska Crna Gora i da je odluka partijskih jača od odluke nadležnih lokalnih organa.

"Novska demokratija danas je poražena upravo od onih koji je u svom nazivu promovišu. Možda je vrijeme da promjene naziv i konačno ogole svoje političke motive i ciljeve. Kada se tome doda činjenica da lokalni parlament nije zasijedao već pet mjeseci, da se mjesne zajednice nalaze u v.d. stanju, da nema plana pripreme turističke sezone, a da su lokalna preduzeća u katastrofalnom stanju jasno je da stanje nije trulo samo u Turističkoj organizaciji već da su promjene potrebne na svim novima vlasti u našem gradu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: