Radojević za "Vijesti": Alternativa smo partijama iza kojih su ostale trajne posljedice

Radojević navodi da bi ako pobijede, SO Andrijevica donijela razvojne odluke koje će privući pažnju mikro i malim preduzećima da obavljaju djelatnost u tom gradu

26692 pregleda 27 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nosilac izborne liste Grupa građana “Za budućnost naše djece” na izborima u Andrijevici, Ivan Radojević, kazao je da su alternativa za bolju budućnost grada, koja će brinuti o građanima, jer su se tradicionalne političke partije dokazale i pokazale da ostave trajne posljedice za koje će trebati vremena i kadra da se saniraju.

Radojević je “Vijestima” kazao da nude održiv ekonomski razvoj Andrijevice koji se zasniva na realnim projekcijama i potrebama građana.

“To je ideja koja nas je okupila sa ciljem da pokrenemo točak razvoja i damo sebe u najboljem mogućem svjetlu za ovaj grad. Grupu građana čine porodični dobronamjerni ljudi koji svojim radom i iskustvom mogu ponijeti teret ekonomske stagnacije i odlaska stanovništva iz Andrijevice”, istakao je Radojević.

On je kazao da će se Grupa građana koju predvodi suočiti sa svim izazovima koji su Andrijevicu doveli na margine ekonomske nerazvijenosti i mjesta u kojem nema uslova za život:

“Andrijevica raspolaže sa izuzetnim vodnim, turističkim, poljoprivrednim i planinskim potencijalima, a to nije iskorišteno”.

Radojević je naglasio da su glavni problemi u Andrijevici ekonomska stagnacija, odlazak stanovništva, nerazvijena infrastruktura, nedovoljno opremljene škole i zdravstvene ustanove, problemi sa zagađenjem životne sredine, nedovoljno razvijena turistička infrastruktura i promocija turističkih potencijala, kao i nedostatak kulturnih i sportskih sadržaja i programa.

Istakao je da su u izbornoj kampanji najviše usmjereni na promociju programa.

“Želimo da dopremo do svakog doma u Andrijevici kako bismo se svi upoznali sa ponudom Grupa građana ‘Za budućnost naše djece’. Imamo dosta volontera i zajednica nas podržava, razgovaramo sa svima i nadamo se dobrom rezultatu”.

Ako pobijede na izborima, Radojević navodi da bi prvi put Skupština opštine Andrijevica donijela razvojne odluke koje će privući pažnju mikro i malim preduzećima da obavljaju svoju djelatnost u gradu.

“To će biti održive podrške u punom paketu mjera kombinovane sa finansijskom podrškom na duži vremenski period. Poboljšaćemo kvalitet komunalnih usluga i uvesti nove usluge i to nam je sve dostupno i ne mora da se čeka i odlaže”.

Istakao je da su program radili u saradnji sa nevladinim i privrednim sektorom i da smatraju da na takvim temeljima i informacijama koje su dobili sa terena, mogu u narednom mandatu da naprave velike promjene u Andrijevici.

“U drugoj polovini 2024. godine bavićemo se različitim analizama nezaposlenih, zaposlenih, privrednog sektora - sve sa namjerom kako bismo dobili inpute za dalje razvojne poteze. Drugu polovinu 2024. godine iskoristićemo i za pripremu kapitalnih projekata koje ćemo tražiti za finansiranje iz kapitalnog budžeta za 2025. 2026. godinu”.

Istakao je da bi oko sklapanja eventualnih postizbornih koalicija pričali sa svim partijama koje budu imale kvalitetne i održive programe za razvoj Andrijevice.

Bonus video: