Kada Elon Musk tvituje, tad je vaš trenutak za investiranje

Obavijestio je svijet da je sada moguće kupiti Teslina vozila sa Bitcoin-om. Kao i obično, ovo je izazvalo pometnju na tržištu

49148 pregleda 0 komentar(a)
Elon Musk, Foto: Limit Prime
Elon Musk, Foto: Limit Prime

Finansijska tržišta su sklona čestim promjenama, što potencijalno dovodi do veće zarade. To je jedan od razloga zašto investitori vole da trguju na svjetskim berzama, čiji dnevni promet iznosi 5 biliona dolara.

U prošlosti smo vidjeli kako važni događaji, kao što su Brexit ili američki izbori, mogu pokrenuti lavinu na tržištu, ali ovi događaji nisu jedini koji imaju tu moć. Izgleda da, ako tvit dolazi od prave osobe pokreće se isti efekat.

Govorimo o Elonu Musku. Prošle nedelje, kao i mnogo puta ranije, tehnološki milijarder je sa samo jednim tvitom pokrenuo pravu oluju na tržištu. Ovog puta tema njegovih tvitova nisu bili Dogecoin, GameStop ili istraživanje svemira, već njegova kompanija i njegova najnovija fiksacija. Tesla i Bitcoin.

Obavijestio je svijet da je sada moguće kupiti Teslina vozila sa Bitcoin-om. Kao i obično, ovo je izazvalo pometnju na tržištu.

Kolika je moć jednog tvita?

Iznenađujuće je veća nego što možda mislite. Cijena Bitcoin-a je porasla za skoro 3% i dostigla 56.240 dolara nedugo nakon Muskovog tvita, što je više nego dovoljno za kupovinu Tesla Model 3 vozila. Teslino najskuplje vozilo, Model S Plaid košta oko 120.000 američkih dolara, što znači da ga sada možete kupiti za samo malo više od dva Bitcoin-a.

Bitkoin
foto: Limit Prime

Ovaj tvit je nastao nakon što je kompanija za električne automobile u februaru objavila da je kupila Bitcoin-e u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara.

I dok je Bitcoin porastao, Tesline akcije pale su za 5%. Zašto?

Ovo se dogodilo zato što je Tesla odlučila da će zadržati Bitcoin-e koje dobije i da ih neće pretvarati u USD ili bilo koju drugu valutu, što povećava izloženost proizvođača električnih vozila Bitcoin-u, a to bi moglo zabrinuti akcionare koji žele imati akcije Tesle a ne Bitcoin.

Iako je ova opcija plaćanja trenutno dostupna samo kupcima iz Sjedinjenih Država, neki tvrde da je to veliki korak i za kompaniju i za kripto valutu, jer nova odluka utiče na davanje legitimiteta digitalnoj valuti.

Pometnja izazvana Muskovim tvitom nije dugo trajala i cijena Bitcoin-a je ubrzo pala na 51.750 dolara, što je u skladu sa prethodnim nivoima cijena.

Kako možete profitirati u ovoj situaciji?

Tokom velikih tržišnih promjena, strah utiče da mnogi odustanu, dok oni hrabriji koriste prednosti datih okolnosti. Ova nestabilnost cijena akcija Bitcoin-a i Tesle mogla bi biti vaša prilika za profit.

Možda je vrijeme da razmotrite investiranje preko Limit Prime Securities-a, brokera koji vam omogućava potencijalnu zaradu novca kako u slučaju pada, tako i u slučaju porasta cijena akcija ili kripto valuta.

Ako želite da trgujete Bitcoin-om, Teslom ili drugim finansijskim proizvodima (zlatom, naftom, valutnim parovima), otvorite račun već danas i počnite da trgujete!

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 086 i neko od zaposlenih u Limit Prime Securities će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: https://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin

© LIMIT PRIME 2021