Milovanović: MTEL je velika porodica

Kompanija MTEL dobitnik je nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore za najboljeg poslodavca po mjeri djece i porodice što predstavlja još jedno svjedočanstvo o doprinosu telekomunikacionog operatora kompletnoj crnogorskoj društvenoj zajednici

10806 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Promo sadržaj
Foto: Promo sadržaj

Biti najbolji poslodavac po mjeri djece i porodice, velika je čast i veliko priznanje, ali i velika obaveza i podsjetnik da nikada ne zaboravimo gdje se nalazimo i gdje idemo, ocijenio je izvršni direktor kompanije MTEL.

Kompanija MTEL dobitnik je nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore za najboljeg poslodavca po mjeri djece i porodice što predstavlja još jedno svjedočanstvo o doprinosu telekomunikacionog operatora kompletnoj crnogorskoj društvenoj zajednici.

Izvršni direktor MTEL-a Zoran Milovanović poručio je da je kompanija, na čijem je čelu, vođena vizijom budućnosti koja nudi jednake mogućnosti za sve. - Mi vodimo računa o svakom zaposlenom ponaosob, a briga za jednog čovjeka je briga i pažnja za cijelu njegovu porodicu. Porodica je mjesto odakle sve počinje. Porodica je ključ svakog uspjeha. Pružajući sigurnost, motivaciju, stalnu priliku za napredovanje, profesionalni ali i lični rast zaposlenih, kompanija MTEL pokazuje da se uspjeh ne mjeri samo brojkama na papiru, već osmijesima jedne porodice – naglašava Milovanović.

Na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Asocijacije menadzera Crne Gore, za najbolje menadzere i kompanije, Milovanović je istakao da je MTEL uradio za zajednicu velike stvari ali i da su spremni za još veće.

MTEL
foto: Promo sadržaj

-Nagrada koju imam u rukama, pokazuje da je kompanija MTEL na pravom putu, da smo mi jedna velika porodica sa preko 500 zaposlenih, koji svakog dana predano i sa vizijom rade na boljoj budućnosti svih građana Crne Gore. Njegujući prave vrijednosti, idemo naprijed a, sa nama i uz nas, idu naše porodice i naša djeca. Biti najbolji poslodavac po mjeri djece i porodice, velika je čast i veliko priznanje, ali i velika obaveza i podsjetnik da nikada ne zaboravimo gdje se nalazimo i gdje idemo – rekao je Milovanović.

On se osvrnuo i na sam početak rada kompanije.

-Od 2007.godine, kada smo dobili prvog korisnika, do danas, kada smo broj jedan po broju korisnika, sa pregršt inovativnih proizvodima koje kreiramo, unosimo radost, nove mogućnosti i šanse u domove građana Crne Gore. Mi smo vjesnici nove budućnosti, gdje se uspjeh ne mjeri samo brojkama već i dječjim osmijesima. Uz naše porodice i našu djecu, spremni smo za još veće stvari. Kao što je rečeno u filmu o našoj kompaniji, koji smo imali prilike da pogledamo, još jednom ću ponoviti „Porodica je veza koja nikada ne slabi “ – rekao je izvršni direktor MTEL-a.

MTEL
foto: Promo sadržaj

O uspjehu kompanije MTEL govore i brojke, prošle godine zabilježen je profit od 28,5 miliona eura, što je šest puta više u odnosu na 2022.godinu. Takođe, u prošloj godini prihodovano je 111,5 miliona eura što je povećanje od 36 odsto u odnosu na 2022.godinu kada su prihodi iznosili 81,62 miliona eura. Prihodi od prodaje iznosili su 79,1 milion eura.

MTEL je lider i u tržišnom učešću. Prema dostupnim podacima o tržišnom učešću na kraju marta ove godine, MTEL je na prvom mjestu u segmentu mobilne telefonije sa učešćem od 38.63 odsto. Broj prepaid korisnika iznosio je 226,527 odnosno, postpaid korisnika 270,832, što znači je kompanija na kraju trećeg mjeseca ove godina brojala čak 497,359 korisnika.

MTEL
foto: Promo sadržaj

Tržišno učešće postpaid korisnika MTEL mreže na kraju marta iznosi 34.82 odsto, odnosno prepaid korisnika 44.45 odsto. Najmlađi telekomunikacioni operator je prvi smo na tržištu i po broju kablovskih korisnika sa učešćem od 40.93 odsto ali i i po broju internet korisnika sa učešćem od 44.2 odsto.

Kompanija MTEL počela je sa radom u Crnoj Gori 2007.godine kao najmlađi telekomunikaconi operator. MTEL je dio Telekom Srbija grupe.