Žeraru Depardjeu će se suditi za seksualno napastvovanje

Glumca koji je negirao optužbe je francuska policija ispitivala više sati u ponedjeljak u Parizu

1011 pregleda 0 komentar(a)
Žerar Depardje, Foto: Shutterstock
Žerar Depardje, Foto: Shutterstock

Slavni francuski glumac Žerar Depardje naći će se na sudu u oktobru gdje će se suočiti sa optužbama za seksualno napastvovanje dvije žene na snimanju filma 2021, saopštili su francuski tužioci, prenosi britanski "Guardian".

Glumca koji je negirao optužbe je francuska policija ispitivala više sati u ponedjeljak u Parizu. Depardjeov branilac, advokat Kristijan San Palas je te večeri nakon ispitivanja kazao da njegov klijent neće biti zadržan u pritvoru.

Žena koja je bila član ekipe koja je radila na filmu "Les Volets Verts" je prijavila glumca policiji u februaru, a zatim je za istraživački web sajt Mediapart ispričala kako ju je Depardje na snimanju "zgrabio brutalno", opkoračio nogama i "ogromnom silom" joj onemogućio da se pomjera, dok je pipkao sve djelove njenog tijela. Ona je kazala da su glumca sa nje sklonili njegovi tjelohranitelji.

Depardje je bio pod istragom za silovanje 2020. u drugom slučaju, kada ga je glumica Šarlot Arno optužila da ju je silovao u njegovom domu u Parizu 2018.

Još jednu prijavu za seksualno napastvovanje podnijela je i glumica Elene Daras, koja je tvrdila da ju je glumac pipao tokom snimanja filma 2007. Slučaj je odbačen zbog zastare.

Bonus video: