Spejsi: Neću se izvinjavati onima koji izmišljaju stvari i preuveličavaju priče o meni

"Bio sam se nekim muškarcima koji su mislili da će možda napredovati u karijeri ako budu u vezi sa mnom... Ali nisu pričali sa mnom, to je bio dio njihovog plana, plana koji je bio osuđen na neuspjeh, zato što ja nisam učestvovao u njemu", kazao je glumac

3997 pregleda 1 komentar(a)
Kevin Spejsi, Foto: Reuters
Kevin Spejsi, Foto: Reuters

Predstojeći dokumentarac napravljen pod okriljem Channel 4-a koji sadrži nove tvrdnje da se Kevin Spejsi "nedolično ponašao" prema drugim muškarcima, biće emitovan prema planu u ponedjeljak uprkos demantiju koji je glumac uputio ovog vikenda, saopštila je jedna od producentkinja.

Doroti Birn je za "Observer" kazala da se nada da će "Spacey Unmasked", dokumentarac u dva dijela, pokrenuti "#MeToo pokret za muškarce" i započeti širu diskusiju o standardima ponašanja na poslu.

"Napravila sam brojne programe tokom decenija o ženama koje su patile zbog nedoličnog ponašanja, tako da je ovo bio za mene veoma interesantan projekat. Osjećam da je pravi trenutak za #MeToo pokret za muškarce. Mnoge stvari koje su se radile ženama prije 50 godina se i dalje rade muškarcima, mnogi od njih osjećaju da moraju da se suoče sa tim. Poslodavci sada znaju kako da paze na takvo ponašane, ali uglavnom pretpostavljaju da su žene te koje su u riziku", objasnila je ona.

Tvorci dokumentarca najavili su da će priakzati tvrdnje nekoliko muškaraca koje se tiču događaja koji su se desili u periodu od 1976. do 2013.

Slavni glumac je nakon suđenja u Londonu prošle godine proglašen nevinim za devet seksualnih prestupa za koje je bio optužen, a koji su se navodno zbili između 2001. i 2013. Takođeje dobio i parnicu u Sjedinjenim Državama u oktobru 2022, nakon što je optužen za seksualno napastvovanje na jednoj žurci 1986.

"U prošlosti se uglavnom smatralo homofobičnim prozvati nekoga za ovakvo muško ponašanje, ali ja smatram da je homofobično misliti da je ovakvo ponašanje nešto što gej muškarci prihvataju. Nije tačno", kazala je Birn.

Poznati 64-ogodišnji glumac u razgovoru sa novinarom Denom Vutonom negirao je optužbe, kazavši da više neće ćutati. Intervju je objavljen na društvenoj mreži X (Twitter). Glumac je kažao da je tužan i iritiran što mora da se brani nakon ovih napada.

Spejsi je bio umjetnički direktor u londonskom pozorištu Old Vic 11 godina, kao i Oskarom nagrađivana filmska zvijezda, najpoznatija po ulogama kao što su ona u filmu "The Usual Suspects" i seriji "House of Cards".

"Preuzimam punu odgovornost za moje ponašanje i djelovanje u prošlosti, ali ne mogu i neću prihvatiti odgovornost niti se izviniti bilo kome ko izmišlja stvari ili preuveličava priče o meni. Bio sam se nekim muškarcima koji su mislili da će možda napredovati u karijeri ako budu u vezi sa mnom... Ali nisu pričali sa mnom, to je bio dio njihovog plana, plana koji je bio osuđen na neuspjeh, zato što ja nisam učestvovao u njemu", kazao je glumac.

On je dodao da je ponekad flertovao i bio sa drugim glumcima, te da je znao ponekad "nespretno" da prilazi muškarcima za koje se "ispostavljalo da nisu zainteresovani".

"Ali ja nisam bio njihov poslodavac, nisam bio njihov šef, često bih bio tu i tamo na sat vremena kao poznati glumac da bih podržao nekoga i odgovarao na pitanja. To možda nije bila najbolja odluka, nije nešto što bih radio danas, ali se dešavalo. Nije nelegalno", kazao je Spejsi.

Bonus video: