Jedanaest minuta ovacija za film Kevina Kostnera

Glumac i režiser ostvarenja “Horizon: An American Saga” nada se zaradi od prodaje DVD-jeva

11498 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vestern priča “Horizon: An American Saga” u režiji Kevina Kostnera, premijerno je prikazana na Kanskom festivalu, nakon čega je ovaj projekat publika nagradila 11-minutnim aplauzom.

Film koji traje tri sata, prvo je poglavlje četvorodjelnog serijala koju režira Kostner, a u kojoj tumači i jednu od uloga uz Sijenu Miler, Aleksandra Edu, Dženu Malon, Ebi Li, Džordžu Mekfejl, Elu Hant, Izabelu Furman, Luka Vilsona. U filmu igra i Hejs Logan Kostner, sin čuvenog glumca i režisera.

“Ne postoji mjesto kao što je ovo ovdje. Nikada ovo neću zaboraviti”, obratio se publici holivudski glumac.

“Napravio sam ovaj film... Više nije moj, sada je vaš. Znao sam to istog minuta kada je prikazivanje završeno. Veoma sam srećan. Biće još tri dijela”, dodao je Kostner.

d
foto: Reuters

U ranijem intervjuu za Deadline, glumac se promovišući ovo ostvarenje osvrnuo i na DVD izdanja, tvrdeći da još nisu izumrla i da se od njih još uvijek može zarađivati.

Na pitanje o riskiranju prilikom ulaganja više od stotinu miliona dolara iz sopstvenog džepa, u snimanje filma “Horizon: An American Saga”, te da li se boji da bi publika mogla izgubiti interesovanje za drugi dio, glumac i režiser je odgovorio:

“Realnost je da filmovi žive bez obzira koliko se navike gledanja mijenjaju. Ja ću to ostvarenje posjedovati do kraja života. Svakih pet godina ću dobijati novac za autorska prava od prikazivanja širom svijeta”.

Kako kaže, razlika između ulaganja svojeg novca i novca sponzora je što je sada on jedini vlasnik ovog ostvarenja.

“Zato što sam preuzeo rizik. Zašto je Vegas i dalje tu? Zahvaljujući svim ljudima koje je kuća pobijedila. Zašto su i dalje tu filmski studiji? Jer filmovi i dalje zarađuju novac, čak i kada prođe prva sedmica od premijere”, smatra Kevin Kostner i dodaje da očekuje zaradu i od prodaje DVD-jeva.

“DVD nije mrtav, uopšte. Možda ne zarađuje isti novac kao ranije, ali pitajte studije da se odreknu te zarade – neće željeti. Mnogo ljudi koji vole moje filmove ne mogu ga pogledati u bioskopu i oni čekaju priliku da kupe to ostvarenje. Ne praviš film za premijeru, već za cijeli život”, zaključuje on.

Prvi dio četvorodjelne sage naćiće se u bioskopima od 28. juna, a drugi dio premijeru će imati već u avgustu. Da Kostner ne gubi vrijeme dokazuje i to što je treći film već u produkciji.

“Horizon: An American Saga” vraća Kostnera vestern žanru, a u njemu se prikazuje razvoj američkog Zapada prije i nakon Građanskog rata.

Bonus video: