Labia i Janjo objavili striktan i prodoran singl "Metak”

Najnovija saradnja reperke Bojane Petrović (Labia) i muzičkog producenta Marka Janjuševića Janja donosi kritiku društva kroz upečatljiv tekst i muziku

3816 pregleda 2 komentar(a)
Foto: promo
Foto: promo

Originalna i jedinstvena muzika, angažovan atraktivan tekst koji korespondira sa crnogorskom svakodnevicom i svim generacijama, kombinacija žanrova elektronske muzike uz specifičan stil Bojane Petrović i vrhunsku produkciju Marka Janjuševića objedinjeni su u singlu “Metak” koji predstavlja primamljiv muzički projekat za sve one koji vole čuti nešto van uobičajenih okvira.

Novi singl “Metak” nastao je u saradnji kotorske reperke Bojane Petrović, umjetničkog imena Labia i muzičkog producenta Marka Janjuševića Janja, nekadašnjeg frontmena benda Manitou iz Nikšića, a od petka, 10. maja može se čuti na Jutjubu i drugim muzičkim platformama.

“’Metak’ je kombinacija repovanja na dubstep/grime bit, što je rezultiralo interesantnim i nesvakidašnjim singlom za naše prostore. Spoj ovog izvođačkog i muzičkog izraza donio je traku sa energičnom i dinamičnom atmosferom, uz britak komentar svakodnevnice koju živimo na ovim prostorima”, navodi se u saopštenju.

Jasan tekst i bit koji podstiče na “repeat” za svega par dana izazvali su brojne pozitivne komentare publike. Saradnja ovog dvojca potvrđuje potencijal crnogorske hiphop, ali i muzičke scene, obavezuje na bolje razumijevanje i podršku.

“Kolaboracija je nastala u saradnji sa dugogodišnjim prijateljem i čovjekom s kojim dijelim sličan senzibilitet u pogledu muzike i izražavanja. Ideja samog projekta postoji odavno, jer se meni mnogo svidio bit, pa me je, samim tim, i inspirisao na ovu temu. Kritika društvu je svakako negdje i suština repa, a kako me dugo nije bilo u muzici, upravo je ovo prava stvar za comeback - striktan i prodoran. Žanrovski mislim da smo postigli nešto freško i drugačije”, istakla je Labia.

Kada je dubstep/grime bit u pitanju, Janjo kaže da je nastao prije više od pet godina i kazao da je sada, po objavljivanju, čekanje vrijedjelo.

“Bit se provlačio kao neobjavljen pod imenom ‘Boka’ na nekoliko setova dubstep muzike. Od početka sam želio da izdam ovu traku i definitivno je bilo vrijedno čekanja da dostigne formu u kojoj je sad, za šta je najviše zaslužna Bojana. Nadam se da će ovakvih projekata biti još dosta, jer kombinacija njenog vokala i flow-a sa mojom produkcijom zvuči perfektno. Singl izdanje sadrži, pored originalne verzije, i instrumental trake”, naveo je Janjo.

Labia je nedavno bila jedna od reperki na singlu “Anemoi”, projekta Vibin wit DJ Mono, koji je objavljen za Beats per Montenegro etiketu. Publici je od ranije poznata kao česta saradnica klape Who See, sa kojom je sarađivala još na prvom albumu. Traka “Metak” nastala je u novoj fazi njenog rep izraza, u saradnji sa muzičkim producentom Markom Janjuševićem Janjom iz Nikšića, koji je nedavno, singlom “Komšo je puka”, najavio i svoj novi album koji se očekuje do kraja godine.

Bonus video: