KONTRASTAV

Okrenite se Crnoj Gori

Očigledno je da Socijaldemokratskoj partiji, kada je u pitanju vlast, ne smeta da idu pod ruku sa članovima Ravnogorskog pokreta onima koji su se zalagali protiv obnove suverenosti CG

140 pregleda26 komentar(a)
crnogorska zastava, zastava Crne Gore, Crna Gora, Foto: Shutterstock.com
24.11.2016. 09:29h

Odgovor na tekst “Izdajnici sopstvene 'izdaje'” autora Bojana Zekovića, Vijesti 21. 11. 2016.

Čitajuči stav gospodina Bojana Zekovića u glavi mi se stvara slika kako u jednoj ruci drži pero, a drugom grli četničkog vojvodu sa kojim vrši lokalnu vlast u Kolašinu i zajedno pjevuše” Od Topole, pa do Ravne Gore”… Začuđen sam ciničnom konstatacijom mladog intelektualca kakav je gospodin Zeković, koji nas optužuje da ”ućerujemo crnogrstvo” na način kao da želimo ogaditi pomen svega crnogorskog.

Ako se moj lični rad i rad Crnogorske kulturne mreže na jačanju crnogorskog identiteta mogu tako okarakterisati, kako se onda može nazvati koalicija koja vrši vlast u Kolašinu, čiji je dio partija kojoj pripada gospodin Zeković. Postoji samo jedan naziv “Koalicija ličnog interesa”. Očigledno je da Socijaldemokratskoj partiji, kada je u pitanju vlast, ne smeta da idu pod ruku sa članovima Ravnogorskog pokreta onima koji su se zalagali protiv obnove crnogorske suverenosti i koji rade na satanizaciji crnogorskog identiteta.

Bilo bi lijepo da gospodin Zeković upozna crnogorsku javnost šta je, osim pravljena pomenute pripejd koalicije, uradio za svoj Kolašin i za promociju crnogorskog jezika i rješavanja statusa Crnogorske pravoslavne crkve u svom gradu.

Gospodine Zekoviću, dok sam se ja 2006. godine zalagao da Crna Gora obnovi nezavisnost, visoki sadašnji i bivši funkcioneri vaše partije su likovali liku i djelu Mila Đukanovića, koji je sada, po riječima Vašeg lidera, izdajnik jer nije bio spreman da pokuša nemoguću misiju, da ga izgura za predśednika Crne Gore.

Mislim da ste, gospodine Zekoviću, u velikoj zabludi, kada smatrate da vaša partija drži tapiju na zasluge za obnovu crnogorske suverenosti. Pošto ste mlad intelektualac, željan publiciteta, predlažem Vam da se umjesto iznošenja praznih stavova na moj račun i račun Crnogorske kulturne mreže okrenete Crnoj Gori, jer nažalost trenutno ste u kolu sa crnogorskim šovinistima koji će Vas izbaciti iz kola kada im za Vama prestane potreba.