Krapović: DPS je u Budvi potučen, kriminalna grupa neće više vladati

DPS smo potukli politički, pravno, dostojanstveno i sa svakog drugog aspekta i našu pobjedu, pobjedu građana Budve, nećemo dati ni po koju cijenu

53 pregleda14 komentar(a)
Dragan Krapović
27.10.2016. 13:35h

S obzirom na veliko interesovanje javnosti za postizborna dešavanja u Budvi, slobodan sam građanima i biračima pojasniti pravni galimatijas putem kojeg se pokušava opstruirati i odugovlačiti uspostavljanje nove demokratske vlasti u opštini Budva, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Dragan Krapović.

"Naime, DPS Budva, prvo prije izbora, preko svojih predstavnika u OIK-u Budva, posebno preko Predsjednika Mihaila Kapisode, donio je niz odluka koje su teško opteretile izborni proces u Budvi, počevši od potvrđivanja jedne Izborne liste, iako se za to nisu stekli zakonski uslovi, pa dalje onemogućavanjem delegiranja predloženih lica u biračke odbore, iako su, na primjer u Kotoru, po istom kriterijumu ljudi sa identičnim pravnim statusom potpuno normalno i bez problema delegirani u Biračke odbore. Dakle, OIK Kotor jedan pristup, OIK Budva drugi", naveo je Krapović.

Krapović je u nastavku saopštenja naveo ostale postupke kojima se služi DPS.

"Nadalje, izbornoj listi „Bura Budi Budvu“ je zabranjeno da delegira opunomoćenog predstavnika u OIK, jer je delegirano lice kandidat na izbornoj listi, što naravno ne sporimo. Međutim, koliko ozbiljno je gospodin Kapisoda pristupio svom poslu dovoljno govori da je drugo lice delegirano u OIK od strane izborne liste „Budva mora“, iako je kao kandidat na njihovoj izbornoj listi bez problema bilo u sastavu OIK Budva do dva dana poslije izbora, kada je propust primjećen i otklonjen. Takođe, kada je trebalo potpisati zapisnik o radu OIK–a Budva, gospodina Kapisodu nismo mogli pronaći. Čak ni tri dana nakon sjednice, zapisnik nije bio potpisan, skoro pa je rok za prigovor istekao, a mi nemamo zapisnik na osnovu kojeg prigovor treba da podnesemo i na koji treba da se pozovemo. Siguran sam da su u DPS-u jako dobro znali šta piše u zapisniku", naglasio je Krapović.

On je takođe izjavio da se nastavilo sa zloupotrebama, čak i većim nego ranije.

"Ovo je samo mali dio propusta, javašluka i zloupotreba u radu i postupanju gospodina Kapisode i OIK-a Budva, pa je tako uz sve ostale mahinacije, izborni proces, kao i sam izborni dan, značajno degradiran i namjerno urušavan, kako bi se DPS-u uz ostale nezakonite radnje koje su sprovodili, poput kupovine glasova, pritisaka na birače itd itd, omogućilo da u Budvi pobijede i ostanu na vlasti. Gospodin Kapisoda je ispred DPS-a zamijenio na mjestu Predsjednika OIK Budva članicu organizovane kriminalne grupe, koja je nakon prošlih izbora uhvaćena kako uništava izborni materijal u kasnim noćnim satima. DPS se potrudio da joj pronađu „dostojnu“ zamjenu i u tome su uspijeli - jedan član mijenja drugog, isti profil, iste ako ne i gore zloupotrebe", kazao je Krapović.

Krapović je zaključio da se DPS koristio svakim oružjem kako bi ostao na vlasti u Budvi.

"Na kraju, građani Budve, i pored svega, nadjačavaju članove organizovane kriminalne grupe, štabove sa kovertama punim novca i obezbjeđenjem u svakom dijelu grada, štabove stacionirane u hotelima i lokalima pored svakog biračkog mjesta, i DPS je poražen u Budvi. Nakon toga, suočeni sa porazom, krenuli su preko OIK-a, specijalaca za manipulaciju izbornim materijalom, i brojnim, ovoga puta postizbornim zloupotrebama i pravnim zavrzlamama da ponovo izbore i kriminalom na ponovljenim izborima da dođu do pobjede. Mi smo, naravno, našu pobjedu i dostojanstvo Budve branili i odbranili pravno, u institucijama sistema, kao što smo je branili i odbranili na sam izborni dan i mimo biračkih mjesta. Dakle, DPS smo potukli politički, pravno, dostojanstveno i sa svakog drugog aspekta i našu pobjedu, pobjedu građana Budve, nećemo dati ni po koju cijenu", zaključio je Krapović.

On je na kraju poručio ljudima iz DPS-a da su inferiorni u svakom smislu, te im je poručio da nema te sile koja pobjedu opozicije može uzeti i dati je u njihove ruke, te da organizovana kriminalna grupa DPS-a neće ponovo vladati Budvom.