Bečić: Izbori potvrdili da antidemokatski karakter DPS nema granica

"Zašto državni organ, ako tvrdi da je spriječio udar i ako je samim tim prošla opasnost po državu i njene građane, nije tu informaciju saopštio dan nakon izbora, već baš na dan održavanja izbora?"

90 pregleda42 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
20.10.2016. 13:31h

Parlamentarni izbori su potvrdili da antidemokatski karakter Demokratske partije socijalista nema granica, kazao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, koji se u prostorijama Delegacije Evropske unije u Podgorici sastao sa Angelinom Ajhorst, direktoricom za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan i Tursku.

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivo Orav.

"Pored stotina prijava koje su nevladine organizacije i politički subjekti podnijeli državnim organima u ovom izbornom procesu, sam dan izbora je obilježila do sada neviđena kontradiktornost nadležnih državnih organa. Dok je jedan nadležni organ, Državna izborna komisija, tvrdila da se izbori sprovode bez poteškoća i u skladu sa zakonom, drugi državni organ, Tužilaštvo je saopštilo da imamo pokušaje terorističkih napada od strane terorističkih organizacija na teritoriji Crne Gore", saopštio je Bečić.

On je pitao kako se "istovremeno mogu održavati slobodni izbori i sprovoditi pokušaji udara u jednoj zemlji?"

"Zašto državni organ, ako tvrdi da je spriječio udar i ako je samim tim prošla opasnost po državu i njene građane, nije tu informaciju saopštio dan nakon izbora, već baš na dan održavanja izbora? Zašto smo u popodnevnim časovima imali suspenziju korišćenja društvenih mreža nalik sjevernokorejskim metodama "demokratije"? Ovo su samo neka od pitanja na koja moramo dobiti odgovor, jer bez saopštavanja konkretnih dokaza, imena nalogodavaca tog čina, kao i sprječavanja pravnog i političkog nasilja u Budvi, možemo govoriti samo o daljem produbljivanju političke krize", naveo je Bečić.

Naveo je da su izbori održani 16. oktobra "bili sve, samo ne fer, slobodni i demokratski".

"Tako da napretka Crne Gore nema bez rasvjetljavanja ovih činjenica i suštinskih promjena u Crnoj Gori. DPS je partija prošlosti i sa njima Crne Gora može samo da ide u dalji pravni, ekonomski i moralni sunovrat", zaključio je predsjednik Demokrata.