Podgoričanin uhapšen: Vozio sa skoro tri promila alkohola u krvi

T.K. će, uz prekršajnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden nadležnom Sudu za prekršaje

26 komentar(a)
Pivo, vožnja, Foto: Shutterstock
06.10.2016. 16:51h

Podgoričanin T.K. (50) uhapšen je nakon što je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom sa 2,98 promila alkohola u krvi.

Kako je saopšteno iz policije, on je kontrolisan nakon što su policijski službenici, tokom preduzimanja pojačanih aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju, primijetili da vozač nekoliko puta tokom vožnje prelazi vozilom iz jedne trake u drugu.

"Policijski službenici su, vršeći pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, danas oko 16,30 časova, na magistralom putu Cetinje – Budva, u blizini kružnog toka, radi kontrole zaustavili između ostalih i vozilo marke SsangYon Kyron, podgoričkih registarskih oznaka, a čiji se vozač vozilom kretao i svojom i suprotnom kolovoznom trakom, prelazeći iz jedne u drugu. Izvršeno je alkotekstiranje T.K, lica koje je upravljalo vozilom, a kojim je ustanovljeno da ovo lice ima 2,98 ‰ alkohola u krvi. T.K. je isključen iz saobraćaja i lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja – upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola", saopšteno je iz UP.

T.K. će, uz prekršajnu prijavu, u zakonskom roku biti priveden nadležnom Sudu za prekršaje.

"Službenici Uprave policije MUP-a, zbog saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalim licima koje su se dogodile posljednjih dana, na teritoriji cijele države preduzimaju pojačane preventivne i represivne aktivnosti", dodaje se.