Siti poražen prvi put u sezoni, Arsenal do pobjede u 93.

Aleksandar Kolarov je u 9. minutu zatresao sopstvenu mrežu i najavio velike probleme za lidera, a da Siti neće osvojiit ni bod na ovom gostovanju bilo je jasno kada je Dele Ali u 37. povisio prednost

0 komentar(a)
Dele Ali, Foto: Reuters
02.10.2016. 17:39h

Seltik je otkrio mane Mančester sitija u Ligi šampiona, a Totenhem u derbiju protiv "građana" pokazao da i ove sezone ima šta da pokaže u Premijer ligi.

Siti je pao, prvi put u ligi ove sezone, nakon šest pobjeda, ali u Londonu realno nije imao šansi - Sparsi su pobijedili sa 2:0, promašili su i penal...

Ukratko, na "Vajt Hart lejnu" je sve bilo u znaku tima Maurisija Poketina, stručnjaka kojeg je Pep Gvardiola juče pohvalio kada je rekao da je jedan od najboljih u Evropi.

Aleksandar Kolarov je u 9. minutu zatresao sopstvenu mrežu i najavio velike probleme za lidera, a da Siti neće osvojiit ni bod na ovom gostovanju bilo je jasno kada je Dele Ali u 37. povisio prednost.

"Ovakve pobjede su potvrda da ste na dobrom putu, jer tim poput Sitija se ne pobjeđuje lako. Odigrali smo odličan meč protiv moćnog protivnika i moram da budem zadovoljan", rekao je Poketino.

Erik Lamela je u 65. promašio jedanaesterac, ali ni to nije poremetilo Totenhem, koji sada na drugom mjestu ima bod manje od Sitija.

"Bili su brži i odlučniji od nas, u mnogo elemenata im nismo parirali. Svaka čast Totenhemu, već tri godine je konstantan i čestitam mu na pobjedi koju je potpuno zaslužio", istakao je Gvardiola.

Тоттенхэм Хотспур - Манчестер Сити 2-0 (2 октября 2016 г, Чемпионат Англии) от Независимый спорт на Rutube.

Arsenal je došao na dva boda od Sitija nakon što je savladao Barnli u gostima.

"Tobdžije" su dominirale, ali šansi gotovo da nije bilo, pa su dočekale 93. minut i korner nakon kojeg im je pomogao i sudija.

Strijelac pobjedonosnog gola je bio Loran Košjelni, koji je zatresao mrežu rukom, a čini se i da je bio u ofsajdu nakon šuta Aleksa Okslejd-Čembrlena.

A Mančester junajted je remizirao protiv Stouka na "Old trafordu".

"Đavoli" su bili bolji rival, ali su i izabranici ikone Mančester juanjteda, Marka Hjuza, znali da priprijete.

Ipak, junak velikog boda za Stouk bio je golman Li Grant, koji je bravurozno zaustavljao udarce Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe, Džesija Lingarda...

Манчестер Юнайтед - Сток Сити (Обзор матча) "MyFootball.ws" от MyFootball.ws - Футбол онлайн на Rutube.

Grant je, međutim, bio nemoćan u 69. minutu, kada je Antoni Marsijal pogodio gornji lijevi ugao, i to samo dva minuta pošto je ušao u igru.

Bod Potersima donio je Džo Alen u 82. pošto je veoma loše na udarac Glena Džonsona reagovao David de Hea.

"Bila je ovo naša najbolja utakmica u sezoni koju smo mogli da pobijedimo i sa 5:0, 6:0... Promašivali smo mnogo, tražili gol za 2:0 da riješimo meč, a primili smo ga. Stouk ide kući s bodom", kazao je Žoze Murinjo.

Sautempton je dobru formu potvrdio u Lesteru - odigrao je bez golova sa šampionom.

Rezultati

Totenhem - Mančester siti 2:0

Kolarov 9 (autogol), Ali 37.

Lester - Sautempton 0:0

Mančester junajted - Stouk 1:1

Marsijal 69 - Alen 82.

Barnli - Arsenal 0:1

Košjelni 90+3.

Subota

Svonsi - Liverpul 1:2

Hal - Čelsi 0:2

Sanderlend - VBA 1:1

Votford - Bornmut 2:2

Vest Hem - Midlzbro 1:1

Petak

Everton - Kristal Palas 1:1