Uhapšena dva mladića: Jedan priznao pljačku pošte u Nikšiću

Miloš Žižić (19) je priveden višem državnom tužiocu u Podgorici i priznao djelo koje mu se stavlja na teret. Određeno mu je zadržavanje do privođenja sudiji za istragu, dok će Uroš Vučinić (18) sjutra biti priveden.

842 pregleda10 komentar(a)
Pošta Kočani, Foto: Svetlana Mandić
20.09.2016. 18:08h

Nikšićanin Miloš Žižić (19) i Uroš Vučinić (18) osumnjičeni su da su 17. avgusta opljačkali poštu u nikšićkoj mjesnoj zajednici Kočani i uzeli 5.800 eura.

Kako je kazao koordinator linije rada za suzbijanje krivičnih djela Petar Mušikić M.Ž. i U.V. su prethodno osmatrali poštu i kada su se uvjerili da ima veća količina novca izvršili su krivično djelo koje im se stavlja na teret.

"Prilikom razbojništva M.Ž. je koristio pištolj, a U.V. suzavac. Nakon izvršenog krivičnog djela motociklom su pobjegli u nepoznatom pravcu", kazao je Mušikić.

Pomenuti motocikl policija je pronašla 2. septembra u mjestu Stuba, sa uništenim identifikacionim obilježjima i bez registarskih oznaka.

Vještačenjem je utvrđeno da je korišćen prilikom razbojništva, a Žižić i Vučinić su danas uhapšeni.

“Kako je radnica pošte navela jedan od napadača je prema njenom kolegi upotrijebio sprej i na taj način ga onesposobio, dok je drugi napadač u njenom pravcu držao uperen pištolj, te tako omogućio prvom licu da sa naplatnog pulta otuđi veću količinu novca”, rekao je Mušikić

Žižić je priveden višem državnom tužiocu u Podgorici i priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

Određeno mu je zadržavanje do privođenja sudiji za istragu, dok će Vučinić sjutra biti priveden.

Prema riječima Mušikića broj razbojništava od 2013. do danas u Nikšiću je u padu, što, kako je kazao, govori u prilog uspješnom djelovanju nikšićke policije.

Prema njegovim riječima 2013. je bilo 41 razbojništvo, godinu kasnije 21, prošle godine devet od kojih je osam riješeno, dok je za prvih psam, mjeseci ove godine bilo pet razbojništava.