Bijonse osvojila glavnu MTV video muzičku nagradu

Pjevačica (34), poznata kao Kraljica Bi (Queen B), izvela je pesme "Pray You Catch Me" i "Hold Up", koja je dobila nagradu najboljeg video klipa ženskog izvoĐača, a završila je nastup pobjedničkom pjesmom "Formation"

0 komentar(a)
Bijonse, Foto: Reuters
29.08.2016. 05:48h

Američka pjevačica Bijonse pobjednica je na ceremoniji dodjele MTV video muzičkih nagrada (VMA) osvojivši glavnu nagradu za video klip godine pjesmom "Formation" sa posljednjeg albuma.

Bijonse, koja je bila favorit s 11 nominacija, imala je na početku ceremonije u nedjelju uveče u Medison skver gardenu u Njujorku nastup na kojem je izvodila pjesme s albuma "Lemonade" posvetivši ih žrtvama poplava u američkoj saveznoj državi Luizijani.

Pjevačica (34), poznata kao Kraljica Bi (Queen B), izvela je pesme "Pray You Catch Me" i "Hold Up", koja je dobila nagradu najboljeg video klipa ženskog izvodjača, a završila je nastup pobjedničkom pjesmom "Formation".

Najbolji muški video klip osvojio je Kalvin Haris sa pjesmom "This is What You Came For" na kojem se pojavljuje pjevačica Rijana.

Rijana (28) bila je druga zvijezda večeri sa nagradom Vangard za cjelokupni opus. Ona je nastupala poslije Bijonse i izvela svoje čuvene hitove među kojima "Work".

Legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi, koji je preminuo 10. janura, bio je posthumno nominovan u četiri kategorije, a osvojio je nagradu za umjetničku režiju video klipa "Black Star" sa istoimenog i posljednjeg albuma.

Britanska pjevačica Adel, koja je bila nominovana u osam kategorija, nije prisustvovala ceremoniji dodjele nagrada.