Skupština u Pržnu: Mladen Veber novi predsjednik ABA lige

269 pregleda5 komentar(a)
Mladen Veber i Dragan Bokan, Foto: ABA LIGA
14.07.2016. 17:03h

U hotelu Maestral u Pržnu danas je održana redovna Skupština ABA lige, koja je imenovala novog predsjednika.

Prvi čovjek Cedevite Mladen Veber u narednih 12 mjeseci vodiće regionalno takmičenje, umjesto dosadašnjeg čelnika Dragana Bokana.

"Uspjeli smo pronaći zajedništvo i jednu energiju. Interes je da ova liga, koja je prošle godine mukotrprno nastala, i dalje postoji i da bude još jača" - kazao je Veber.

"Na današnjoj Skupštini pokazali smo veliko jedinstvo klubova. U tom segementu mislim da svi možemo biti vrlo zadovoljni."

Nebojša Čović zadržao je mjesto potpredsjednika, dok će funkciju drugog potpredsjednika obavljati Igor Dodik, predstavnik Igokee.

Na današnjoj Skupštini je ponovljeno da uprkos sukobu na relaciji FIBA – Evroliga, ABA liga ostala jedinstvena, te da će ubuduće nastupati pod okriljem Evrolige.

Dosadašnji predsjednik Dragan Bokan je kazao da se nazire dogovor između FIBA i Evrolige.

"Dobili smo neke informacije iz Minhena da su FIBA i Evroliga na dobrom putu da sjednu za sto i da se dogovore. To bi bilo dobro za sve, nacionalne saveze, klubove širom Evrope, da jednostavno stane taj sukob koji traje godinama, i da se svi u miru spremimo za novu sezonu" - rekao je Bokan.

ABA liga će od sljedeće sezone brojati 14 klubova, a nova dva člana biće FMP i Olimpija.

Danas su izvučeni parovi regularnog dijela sezone, koja počinje 1.oktobra.

Crnu Goru će predstavljati dva kluba, Budućnost Voli i Mornar.

Podgoričani na startu gostuje Cedeviti, dok će Barani dočekati Partizan.