Policija poziva građane: Javite ako prepoznajete ovu osobu

"Građani se mogu javiti policiji pozivom na besplatni broj 122, neposrednim kontaktom sa policijskim službenicima, dolaskom u najbliži centar ili odjeljenje bezbjednosti ili na bilo koji drugi način. Prijava može biti učinjena i anonimno", navodi se u saopštenju Uprave policije

117 pregleda144 komentar(a)
11.07.2016. 14:32h

Po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mjesta događaja u pravcu bjekstva na kojima je, kako se vjeruje, snimljena osoba koja je danas pucala na bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, Predraga Šukovića, saopšteno je iz Uprave policije.

Na bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije, Predraga Šukovića, oko 10.30 časova zasada nepoznata osoba ispalila je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

"Policija poziva građane da prijave ukoliko prepoznaju ili primijete lice sa fotografija skinutih sa video zapisa. To mogu učiniti pozivom na besplatni policijski broj 122, neposrednim kontaktom sa policijskim službenicima, dolaskom u najbliži centar ili odjeljenje bezbjednosti ili na bilo koji drugi način. Prijava može biti učinjena i anonimno", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su izuzeti tragovi koji će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

"Policija u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzima aktivnosti na rasvjetljavanju ranjavanja Šukovića. Policija je došla do video zapisa sa nadzornih kamera, koje se nalaze na lokacijama u pravcu bjekstva lica koje je izvršilo ovo krivično djelo, a na kojima je, kako vjerujemo, upravo zabilježeno to lice odnosno izvršilac krivičnog djela. Službenik CB Podgorica je danas u 10,37 časova dobio informaciju da taksi vozilo jednog taksi udruženja ka Urgentnom bloku upravo prevozi lice sa povredama od vatrenog oružja. Ka Urgentnom bloku su upućeni policajci, a u međuvremenu je i iz Urgentnog bloka Dežurnoj službi CB Podgorica stigla potvrda da je u njihove prostorije dovezeno lice sa povredama iz vatrenog oružja te da se radi o Šukoviću. Policiija je ubrzo nakon toga došla do saznanja da je lice mjesta događaja Njegoševa ulica u Podgorici, ispred jednog lokala, te su stoga tamo upućeni policajci koji su obezbjeđivali mjesto događaja do dolaska Ekipe za uviđaje", kazali su iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je rukovodio uviđajem.

"Šuković je u događaju zadobio tri prostrelne rane od projektila iz vatrenog oružja – dvije u predjelu butine i jednu u predjelu noge ispod koljena, koji su ka njemu, shodno saznanjima, ispaljeni iz neposredne blizine. Prema informacijama kojima u ovom momentu raspolažemo, dejstvom projektila nisu nastale povrede opasne po život. Od momenta dovoženja u Urgentni blok, uz kolegu Šukovića, koji je u svjesnom stanju, su policijski službenici koji će ostati uz njega do daljnjeg. Uprava policije najoštrije osuđuje ranjavanje Šukovića. Svaki napad na pripadnika policije smatramo napadom na Upravu policije MUP-a, institucije sistema i državu uopšte. Policija će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi identifikovala odgovorno lice, lišila ga slobode i privela ga licu pravde zbog teškog krivičnog djela učinjenog na štetu našeg kolege", dodaje se u saopštenju.

Galerija