Tufegdžić: Država u Sutomoru ukida mogućnost gostu da popije kafu

Tufegdžić je dodao da je neefikasnost nadležnih službi i kažnjenje sa izmjenama i dopunama plana privremenih objekata, za Demokrate nešto što je nedopustivo.

7 komentar(a)
Dragan Tufegdžić, Foto: Demokrate
22.06.2016. 10:16h

Dok druge turističke destinacije na sve moguće načine pokušavaju da izađu u susret zahtjevima turista kako bi se pokazali pravim domaćinima, država u Sutomoru pokazuje svoju snagu ukidajući mogućnost gostu da popije kafu, rekao je potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata Bar Dragan Tufegdžić.

"Zakon je zakon i naravno da bi trebalo da bude jednak za sve. Međutim, da li je zatvaranje terasa ugostiteljskih objekata u najposjećenijem dijelu barske obale nešto što ide u prilog gradu, ugostiteljima i gostima? Da li su ovdje krivi gosti što su došli u naš grad ili država koja je sa kašnjenjem donošenja odluka onemogućila ugostiteljima da na legalan način terase svojih lokala stave u funkciju", navodi se u saopštenju Tufegdžića.

On dodaje da svi moraju poštovati zakon, pa i zakupci prostora duž sutomorske obale.

"Ipak, pitanje je šta se čekalo evo do kraja juna da bi se donijeli svi potrebni propisi koji se tiču ove problematike. Da slučajno nadležne institucije nije iznenadio početak turističke sezone?", rekao je Tufegdžić.

Tufegdžić je dodao da je neefikasnost nadležnih službi i kažnjenje sa izmjenama i dopunama plana privremenih objekata, za Demokrate nešto što je nedopustivo.

"Izmjene ovih planskih dokumenata i to sredinom juna može se ocijeniti samo kao neefikasnosnost nadležnih institucija. Mi u Demokratskoj Crnoj Gori se zalažemo za plansko upravljanje prostorom, posebno obalom, u skladu sa turističkom ponudom koja će podići uslugu i ocjenu turističke destinacije na veći nivo, ali ne na ovakav način. Inspekcijske službe su, vjerujem, radile po zakonu, ali se postavlja pitanje - da li su terase u Sutomoru glavna prepreka razvoja naše države? Moglo se na konstruktivniji način, zajedno sa ugostiteljima, Morskim dobrom i nadležnim institucijama, pronaći rješenje koje ni u najmanjoj mjeri ne bi turistima učinilo boravak neprijatnim. Bilo kako bilo, šteta je učinjena i ne baš lijepa slika naše turističke ponude je poslata u javnost, za šta ne postoji suvislo opravdanje", zaključio je Tufegdžić.