Savčenko: Kandidovaću se za predsjednicu ako Ukrajinci to žele

Savčenko je pomilovao ruski predsjednik Vladimir Putin i ona je vraćena kući u razmjeni zatvorenika, nakon što je u martu osuđena na 22 godine zatvora zbog umiješanosti u ubistvo dva ruska novinara na istoku Ukrajine

4 komentar(a)
Nađa Savčenko, Foto: Reuters
27.05.2016. 09:54h

Ukrajinska pilotkinja Nađa Savčenko, koja se u srijedu vratila kući nakon što je dvije godine provela u ruskom zatvoru, rekla je danas da će se kandidovati za predsjednika ako to Ukrajinci žele.

Ona je, na prvoj konferenciji za medije koju je održala po povratku u Ukrajinu, rekla da bi najviše voljela da se vrati svom poslu vojne pilotkinje, ali da bi bila spremna da se kandiduje za predsjednicu zemlje "ako je to Ukrajincima potrebno", prenosi AP.

Savčenko je pomilovao ruski predsjednik Vladimir Putin i ona je vraćena kući u razmjeni zatvorenika, nakon što je u martu osuđena na 22 godine zatvora zbog umiješanosti u ubistvo dva ruska novinara na istoku Ukrajine.

Savčenko je postala veoma popularna u Ukrajini, gdje je naišla na srdačnu dobrodošlicu po povratku iz Rusije, primjećuje američka agencija.