Knežević: Reformom namjeravamo da kreiramo nove nastavne programe na FPN

„Može se konstatovati da je decenijom rada i razvoja, FPN stečenim znanjem generacija studenata i već odavno u značajnom broju kadrovskim potencijalom državne uprave, medija i ukupne društvene organizacije, dao doprinos razvoju i napretku crnogorskog društva i države“, rekao je Knežević na svečanosti kojom je obilježena desetogodišnjica fakulteta

2 komentar(a)
Saša Knežević, Foto: Arhiva "Vijesti"
14.04.2016. 11:22h

Fakultet političkih nauka (FPN) Univerziteta Crne Gore značajno je doprinio razvoju i napretku crnogorskog društva i države, ocijenio je dekan te univerzitetske jedinice, Saša Knežević.

„Može se konstatovati da je decenijom rada i razvoja, FPN stečenim znanjem generacija studenata i već odavno u značajnom broju kadrovskim potencijalom državne uprave, medija i ukupne društvene organizacije, dao doprinos razvoju i napretku crnogorskog društva i države“, rekao je Knežević na svečanosti kojom je obilježena desetogodišnjica fakulteta.

On je kazao da FPN, nastavnim sadržajem i istraživačkim radom, obrazuje kvalitetne stručnjake sposobne da kreativnim radom pomažu razvoju zemlje u skladu sa modernim trendovima.

„Reformom namjeravamo da kreiramo nove nastavne programe na osnovu uporedne prakse, zbog mobilnosti i kompatibilnosti sa prostorom Evropske unije“, istakao je Knežević.

Kako je naveo, cilj reforme je da studenti koji steknu diplome na FPN-u budu osposobljeni za rad u međunarodnom okruženju.

„Jer su oni pripadnici takozvane milenijumske generacije koja će činiti najveći dio radnog potencijala u narednom periodu, na globalizovanom tržištu rada“, zaključio je Knežević.

Na FPN-u su 1.372 studenta stekla bečelor diplomu, 1.056 je završilo specijalističke studije, 169 je steklo zvanje magistara, a pet doktora nauka.