Novljanin i Nikšićanin osumnjičeni da su ukrali kazan za pečenje rakije

Gajić je priznao izvršenje krivičnog djela, a Perunović se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u u Spužu i protiv istog će naknadno biti preduzete neophodne mjere i radnje. Policija je pronašla ukradeni kazan i isti vratila vlasniku

218 pregleda5 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
30.03.2016. 11:58h

Zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa i krađa nikšićka policija uhapsila je Dragan Gajića (29) iz Herceg Novog i Nikšićane Slavka Perunovića (30), Milana Krivokapića (54), Abedina Itaja (25) i Gzima Ramaja (39) kao i njihove sugrađane maloljetnike B. K., B. L., V. S., F. T. i D. P.

Pomnuta grupa se tereti za izvršenje sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.

Perunović i Gajić se sumnjiče da su krajem februara provalili u porodiču kuću D. G. iz Nikšića koja se nalazi u mjestu Krstac i iz nje ukrali kazan za pečenje rakije.

Gajić je priznao izvršenje krivičnog djela, a Perunović se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u u Spužu i protiv istog će naknadno biti preduzete neophodne mjere i radnje. Policija je pronašla ukradeni kazan i isti vratila vlasniku.

Milan Krivokapić je osumnjičen da je početkom marta na Internom odjeljenju Opšte bolnice u Nikšiću iz tašne ljekarke I. R., koja se nalazila u ormaru kabineta, ukrao dva novčanika sa ličnim dokumentima, ženskim parfemom i novcem. Pretresom stana koji koristi Krivokapić policija je pronašla pomenute predmete i iste vratila doktorici. Tužilac je djelo kvalifikovao kao krađa.

MalolJetnici V. S. i B. L. sumnjiče se da su u noći između 18. i 19. februara obili “pežo 308” vlasništvo J. V., koji je bio parkiran ispred njegove kuće u Rudom Polju, i tom prilkom ukrali putni računar od vozila. Maloljetnici su saslušani u prisustvu roditelja kod inspektora za maloljetnike, a je računar pronađen kod B.L, i vraćen vlasniku.

F. T. i D. P. se terete da su 23. marta ukrali dva sportska bicikla iz dvorišta porodične kuće N. K. Maloljetnici, koji su priznli izvršenje krivičnog djela, saslušani su u prisustvu roditelja.

Itaju, Ramaju i maloljetnom B.K. se stavlja na teret da su u januaru u dva navrata sa krova kuhinje hotela “Onogošt” ukrali veću količinu bakarnog lima i isti prodali. Policija je na otpadu pronašla veću količinu bakra i vratila ga odgovornom licu u HTP “Onogošt”.