Petsto kuća bez vode 20 dana

Iz Elektroprivrede Crne Gore “Vijestima” je saopšteno da je crpna stanica Farmaci u Mjesnoj zajednici “Barutana”, isključena sa mreže četvrtog marta, a da je dug na tom mjernom mjestu 279.552,06 eura

98 pregleda8 komentar(a)
Lješanska nahija, Foto: Luka Zeković
25.03.2016. 20:28h

Preko 500 domaćinstava Lješanske nahije, bez vode je dvadeset dana, jer je isključena pumpa na crpnoj stanici Farmaci, zbog duga za struju.

Nekoliko mještana požalilo se “Vijestima” da se za vodu snalaze kako znaju i umiju.

Ogorčeni su jer već dvadesetak dana im se stalno obećava da će nešto biti riješeno, ali vode i dalje nema.

“Ovo je nevjerovatno, da mi je neko rekao da vodu neću imati mjesec dana, ne bih vjerovao. Račun za vodu dobijam i plaćam ga redovno”, kazao je Ivan Vukčević.

On je rekao da za vodu ide u grad, ali da je postalo neizdrživo.

Iz Elektroprivrede Crne Gore “Vijestima” je saopšteno da je crpna stanica Farmaci u Mjesnoj zajednici “Barutana”, isključena sa mreže četvrtog marta, a da je dug na tom mjernom mjestu 279.552,06 eura.

“Nedavno je postignut dogovor da se napravi sporazum o plaćanju duga, pri čemu bi polovinu dugovanja lokalnih vodovoda (ne samo crpne stanice Farmaci) plaćalo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a drugu polovinu Vodovod, ali kako nije uplaćen dio duga, što je bio preduslov za realizaciju sporazuma, do istog još uvijek nije došlo”, navode iz EPCG.

Predsjednik Mjesne zajednice „Barutana” Milenko Vukčević kazao je “Vijestima” da dosta domaćinstava ima bistijerne, ali da je najteža situacija za nekoliko stočara, koji moraju da poje grla svaki dan.

On je kazao da im je obećano da će dug za struju uplatiti Vlada, odnosno Ministarstvo ekonomije.

“Nadamo se da će to biti u ova dva tri dana. Dug za struju je veliki, vode nema deset sela”, kazao je Vukčević.

Domaćinstva su bez vode bila danima i u decembru mjesecu, ali je tada navodno bio postignut dogovor na relaciji Elektroprivreda - Glavni grad - Vodovod o načinu izmirenja duga i plaćanja budućih računa.

Dug za utrošenu struju, kako je „Vijestima” rečeno ranije, krajem prošle godine je bio 325.000 eura, a račun je dostavljan MZ “Barutana”.