Savezi tražili od Jadranske lige da se izjasni do 18. marta

0 komentar(a)
Košarka
15.03.2016. 16:57h

Svi košarkaški savezi regiona tražili su danas da se Jadranska liga do 18. marta izjasni da li će prihvatiti ponudu Fiba za učešće klubova u Ligi šampiona ili će se potpuno okrenuti Evroligi.

"Kao što ste upoznati, 21. marta je promocija osnivanja Fiba Lige šampiona u Parizu. Od Fiba smo dobili rok da se izjasnimo do 18. marta, jer je 19. sastanak Fiba borda koji će definisati listu učesnika. To znači da ako se klubovi osnivači Jadranske lige do tog dana ne izjasne, neće imati mogućnost da igraju u ovom takmičenju", navodi se u zajedničkom dopisu regionalnih saveza predsjedniku Jadranske lige Draganu Bokanu.

Kako se navodi, od Jadranske lige se zahtijeva da se do 18. marta održi Skupština tog takmičenja na kojoj će biti donijeta odluka.

"U skladu sa navedenim, a na osnovu saglasnosti svih saveza regiona, od Vas zahtijevamo da u što kraćem roku, a ne kasnije od 18. marta, održite sjednicu Skupštine i donesete odluku da li se prihvata ponuda Fiba ili će se Jadranska liga u potpunosti okrenuti Evroligi, odnosno Evrokupu", dodaje se u pismu.

Pismo je objavio Košarkaški savez Srbije (KSS).