Telegrami saučešća povodom terorističkog napada u Ankari

Upućenim telegramom Brajović je osudio ovo krivično djelo čiji je ishod stradanje nedužnih ljudi, i u suprotnosti je sa svim ljudskim vrijednostima, moralnim i religioznim načelima, jer terorizam kao globalna prijetnja ne poznaje pripadnost vjeri i naciji

0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Socijaldemokrate
15.03.2016. 14:18h

Povodom terorističkog napada u Ankari, predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, uputio je telegram saučešća ambasadoru Republike Turske u Crnoj Gori, i pozvao na ujedinjenje u borbi protiv terorizma.

"Napadi koji ugrožavaju integritet zemalja kao i jedinstvo i solidarnost, ne bi smjeli da oslabe našu odlučnost u borbi protiv terorizma, već da je naprotiv učvrste. Najoštrije osuđujući ovaj teroristički čin, smatrajući ga činom protiv čovječnosti, uvjeren sam da borba protiv terorizma jeste, i treba da bude, jedan od primarnih ciljeva svima nama, i da međunarodna zajednica treba da se ujedini u borbi protiv terorizma", izjavio je Brajović.

Upućenim telegramom Brajović je osudio ovo krivično djelo čiji je ishod stradanje nedužnih ljudi, i u suprotnosti je sa svim ljudskim vrijednostima, moralnim i religioznim načelima, jer terorizam kao globalna prijetnja ne poznaje pripadnost vjeri i naciji.

"Nadam se da će izvršitelji biti i osuđeni, a porodicama stradalih i ranjenih upućujem izraze najdubljeg sasosjećanja", zaključuje se u saopštenju.

PzP: Danas niko nije siguran

Pokret za promjene najoštrije osuđuje terorističke napade u Ankari i izražava duboko žaljenje zbog nevinih ljudskih života. Pokret za promjene već duži niz godina upozorava na to da je terorizam bolest savremenog doba, i da se mora mnogo odlučnije težiti njegovom zaustavljanju na globalnom nivou, navodi se u saopštenju PzP-a.

"Napad u Turskoj, ranije u Parizu, obaranje ruskog putničkog aviona pokazuje i dokazuje da danas niko nije siguran. I da je čovječanstvo danas, možda više nego ikada ranije primorano da pruži ruku saradnje kako bi se terorizam zaustavio. Pokret za promjene smatra da terorizam bez obzira na cilj, ne smije imati nikkav izgovor te da je odlučnost da se zaustavi jedini adekvatan odgovor na izazove savremenog ekstremizma", kazali su u PzP-u.