Serena preko Šarapove do polufinala sa Radvanjskom

Niz nepobjedivosti Serene Vilijams protiv Šarapove traje od 2004. godine i jutros je imao 18. epizodu

0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
26.01.2016. 08:38h

Serena Vilijams nastavila je da „gazi“ Mariju Šarapovu - 18. put zaredom Amerikanka je savladala Ruskinju (6:4, 6:1) i plasirala se u polufinale Australian opena, gdje brani titulu osvojenu prošle godine.

Njena protivnica biće Agnješka Radvanjska, koja je bila još ubjedljivija u duelu sa Karlom Suares Navaro (6:1, 6:3).

Niz nepobjedivosti Serene Vilijams protiv Šarapove traje od 2004. godine i nije ga prekinuo ni sjajan početak meča ruske teniserke, koja je odmah napravila brejk i povela sa 2:0.

Serena se, međutim, ekspresno vratila u igru i ubrzo preuzela kontrolu, ali je Maša sve do 10. gema odolijevala favorizovanoj Amerikakni, spasavala je i brojne brejk lopte. Tada je Šarapova servirala za ostanak u setu i nije se izborila sa pritskim, u gemu koji je trajao više od 10 minuta.

Ovakav epilog prvog seta psihološki je slomio Ruskinju, koja u se gotovo predala u drugom - Serena je povela 4:0, a potom i rutinski privela meč kraju.

Radvanska se neočekivano lako "obračunala" sa Suares Navaro, naročito u prvom setu, koji je trajao samo pola sata (6:1). I u drugom je Španjolka servirala loše, pa je Poljakinja bez problema izborila duel sa Serenom Vilijams u polufinalu.

"Zadovoljna sam svojom igrom, mislim da sam odradila dobar posao. Znala sam šta me očekuje protiv Karle, da moram da igram agresivno. Polufinale? "U drugoj nedjelji Gren slema nemaš šta da izgubiš, nije bitno protiv koga igrate, važno je samo da pokažete svoj najbolji tenis. Moram i ja to uraditi inače ću biti u velikom problemu", zaključila je Radvanjska.

U preostala dva četvrtfinala sjutra igraju Kerber - Azarenka i Konta - Žang.