Pakistan: Odgovorićemo na svaku prijetnju Saudijskoj Arabiji

Visoki saudijski zvaničnik doputovao je ranije u posjetu Pakistanu, u nedjelji podignutih tenzija zbog pogubljenja šiitskog imama i oštrog kritičara saudijskih vlasti, Nimra Bakera el Nimra, drugog januara u Saudijskoj Arabiji

6 komentar(a)
Pakistan zastava, Foto: Wikipedia.org
10.01.2016. 16:45h

Šef pakistanske vojske, general Rahel Šarif upozorio je da će svaka prijetnja na teritorijalni integritet Saudijske Arabije naići na odgovor Islamabada.

Pakistanski komandant pružio je podršku Rijadu, nakon posjete zamjenika prijestolonasljednika Saudijske Arabije i ministra odbrane Mohamed bin Salaman garnizonu u Ravalpiniju, u blizini pakistanske prijestonice.

Visoki saudijski zvaničnik doputovao je ranije u posjetu Pakistanu, u nedjelji podignutih tenzija zbog pogubljenja šiitskog imama i oštrog kritičara saudijskih vlasti, Nimra Bakera el Nimra, drugog januara u Saudijskoj Arabiji.

Saudijski princ sastaće se sa ostalim visokim pakistanskim zvaničnicima.

Pakistan je zemlja sa sunitskom većinom, ali i velikim brojem šiitske populacije.

Pogubljenje šiitskog sveštenika izazvalo je proteste u Teheranu i napad na saudijsku ambasadu nakon čega su Saudijska Arabija i još neke arapske zemlje odlučile da prekinu diplomatske odnose s Iranom.