Brajović: Preciznije će se definisati status poslanika

On je kazao da je uvjeren da poslanici crnogorske Skupštine pokazuju neophodno strpljenje i razumijevanje u ovoj delikatnoj situaciji i da će nastaviti da daju doprinos pronalaženju rješenja

104 pregleda1 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Filip Roganović
09.12.2018. 13:06h

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović najavio je da će se u narednom periodu raditi na preciznijem definisanju statusa poslanika i slobode iznošenja stavova u političkom djelovanju.

Brajović je saopštio da je u redovnoj komunikaciji sa poslaničkim klubovima, primarno sa Demokratskim frontom vezano za probleme u kojima se nalaze njihova dva poslanika, i sa Demokratskom partijom socijalista kao najbrojnijim klubom.

"U postojećim okolnostima, kada su prisutne različite dileme - od pravnih, procesnih pa do ljudskih, očekujem da sve nadležne državne institucije adekvatno i brzo reaguju u datim zakonskim okvirima", kaže se u izjavi Brajovića.

On je kazao da je uvjeren da poslanici crnogorske Skupštine pokazuju neophodno strpljenje i razumijevanje u ovoj delikatnoj situaciji i da će nastaviti da daju doprinos pronalaženju rješenja.

"Ponoviću stav da moguće pravne dileme ne smiju ugroziti uspostavljeni politički dijalog, opredijeljenost i vlasti i opozicije da radom u plenumu i radnim tijelima Skupštine, kao i radom u novoformiranom Odboru unaprjeđuju naše društvo i jačaju demokratski izborni okvir", kazao je Brajović.